JYP-konkari ei ole tyytyväinen – "En pääse käyttämään omia vahvuuksiani"

Ossi Louhivaara ei ole tyytyväinen, ei millään muotoa. JYPin ja HIFK:n välinen puolivälieräsarja on lukemissa 2–2 ennen keskiviikon viidettä kohtaamista, mutta JYPin meno ei ole ollut ihan sieltä ytimestä. Kahden jatkoaikavoiton jälkeen maanantain neljännessä kohtaamisessa nähtiin melkoinen pelillinen romahdus ja HIFK voitti 4–1.

34-vuotias veteraani on jaetulla ykköspaikalla JYP-historian pudotuspelimaaleissa. Louhivaaralla on niitä 22 kuten myös Jani Tuppuraisella ja uransa jo lopettaneella Tuomas Pihlmanilla. Louhivaara pääsi aloittamaan kautensa vasta joulukuun alussa viime kevään pudotuspeleissä tulleen pahan polvivamman vuoksi.

Hän pelasi runkosarjassa 31 ottelua keräsi pisteet 8+3. Pudotuspeleissä pistetili on vielä avaamatta.

– Kroppa tuntuu hyvältä, mutta samalla tuntuu, etten pääse oikein käyttämään omia vahvuuksiani. Välillä pelaan liian seiftiä, pitäisi rohkeammin mennä karvaamaan ja ajaa pakkeihin kiinni. Vähän liikaa on mennyt miettimiseksi, Louhivaara analysoi.

– Pitäisi päästä sellaiseen tilaan, että vain menee ja pelaa. Silloin saan enemmän itsestäni irti, kun en mieti liikoja, hän lisää.

Auttaisikohan se maali?

– No, maali aina vapauttaa pelaamista. Ehkä se toisi rohkeutta lisää. Katsotaan, jos sen keskiviikkona saisi aikaiseksi.

Puolivälieräsarjassa ei ole toki mitään vielä ratkaistu, mutta melkoien tyrmäysiskun HIFK maanantaina Helsingissä antoi. Viides ottelu pelataan keskiviikkona Hippoksella ja kuudes jo torstaina Helsingissä. Sarja voi olla ohi "yhdessä yössä".

– Koko ajan pitää pystyä parantamaan. Neljännessä ottelussa ei siihen pystytty, vaan otettiin takapakkia. Mutta se antoi meistä vähän väärän kuvan. Kyllä meillä on se oma peli takataskussa olemassa, Louhivaara vakuuttaa.

Omista pois ja kiekkoja syvään

Varsinaista täytettä eväsreppuun maanantain 1–4-tappio ei siis antanut, mutta jotain kuitenkin.

– Ensimmäinen vaihtokierros oli meiltä ihan hyvä, mutta sitten ruvettiin ottamaan jääähyjä, eikä tehty asioita niin kuin on sovittu, Louhivaara arvioi.

Niissä kohdin HIFK päksi ratkaisut. JYP ei löytänyt peli-identiteettiään missään vaiheessa.

– Ei me voida ajatella, että lähdetään Helsinkiin dominoimaan kiekollisina. Sen verran kova kalusto siellä on vastassa. Pitää tunnistaa tilanteet ja pelata fiksusti, Louhivaara tukistaa.

HIFK on ollut neljän ottelun kokonaisuudessa kiekollisesti etevämpi ja pystynyt käsikirjoittamaan iltepuhteiden juonia melko vahvasti. JYP ei ole päässyt jyskyttämään omaa traktorilätkäänsä ja se on aiheuttanut vaikeuksia.

– Omista pitää päästä pois nopeammin ja pystyä pelaamaan kiekkoja syvään, Louhivaara tietää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .