JYP korkkasi CHL-kauden vakuuttavasti - Slovakian mestari täysi vastaantulija

Hurrikaani riepotteli isäntiään alusta loppuun melkoisen musertavasti.

JYP avasi kuluvan kauden niin sanottujen kilpailullisten otteluiden osalta erinomaisen vakuuttavasti. Neljänä edellisenä keväänä Slovakian liigan finaaleissa pelannut ja kaksi viimeisintä mestaruutta voittanut Banska Bystrica oli kotikaukalossaan täysi vastaantulija.

Läpi ottelun tahtia lyönyt ja tappavan tehokkaasti viimeistellyt JYP kietaisi vastustajansa nippuun lopulta lukemin 6-1. Tohtii sanoa, että lukemissa ei ollut ainakaan yhtään ylimääräistä.

- Erittäin kilpailuhenkinen esitys meiltä, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi summasi.

- Tärkeää avata kausi tällaisella voitolla. Ja täällä oli hienoa pelata, fanit pitivät hyvää tunnelmaa yllä, hän viittasi alle 3000 katsojaa vetävään Zimny-areenaan.

Vainio avasi hanat

Hurrikaani otti ohjat heti kättelyssä ja piti paineen Banska Bystrican päädyssä käytännössä ensimmäiset viisi minuuttia. Juuso Vainio luskikoi oman paluukiekkonsa rystypuolelta ohi jenkkivahti Stephon Williamsin jo reilun minuutin pelin jälkeen.

Kotijoukkue takoi 1-1 -tasoituksen illan toisesta kontrolloidusta hyökkäyksestään. Alex Lindroos ajoi itsensä osin ulos kamppailutilanteessa Jan Sykoran kanssa, Sykora porhalsi ohi ja nosti niin ikään rystyltä kiekon pussiin. Tilanne haiskahti JYP-vahti Eetu Laurikaisen sijoittumisvirheeltä.

Tasoitus ei kuitenkaan hurrikaanipaitoja hätkäyttänyt. Lindroos paikkasi virheensä laukomalla 1-2 David Tomasekin ilmiömäisen syötön jälkeen.

Lauantai-iltana Pilseniä

Numerollisesti lopullinen ratkaisu nähtiin toisessa erässä. Samuli Ratinen ja Robert Rooba löivät maalin mieheen vain 24 sekunnin sisään viiden minuutin molemmin puolin. Ratinen sai nostaa kiekon käytännössä tyhjään pussiin Juuso Vainion poikki kentän syötön jälkeen. Rooban laukauksen Stephon Williams puolestaan imaisi längistä.

Hetki Rooban osuman jälkeen kotijoukkue pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla, mutta sen sijaan kolisikin omissa. JYP ehti juuri tulla täysilukuiseksi Jani Tuppuraisen ja J-P Hytösen vastaiskun aikana ja Hytönen nosti Tuppuraisen tarjoilusta jo 1-5.

Kippari Hytönen oli asialla myös vierasjoukkueen viimeisessä osumassa, kun hän vippasi kolmannen erän alussa pienestä kulmasta loppulukemat.

JYPin Slovakian ja Tshekin kiertue jatkuu lauantai-iltana HC Pilsenin vieraana. Ensi viikolla Banska Bystrica ja Pilsen vierailevat Hippoksella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .