JYP-lupaus vaanii peliaikaa AHL:n pudotuspeleissä

Kanadan junioriliigojen lopputurnauksessa Memorial cupissa hiljattain finaalitappion kärsinyt JYP-kasvatti Olli Määttä jatkaa kauttaan Pittsburghin farmijoukkueen Wilkes-Barre/Scrantonin vahvuudessa. Pittsburgh varasi puolustaja Määtän viime kesänä ensimmäisellä kierroksella numerolla 22 ja hän allekirjoitti Penguinsin kanssa kolmen vuoden tulokassopimuksen viime syyskuussa. Avauskausi kului kuitenkin vielä OHL-junioriliigassa London Knightsin riveissä.

Wilkes-Barre pelaa parhaillaan AHL:n itäisen konferenssin finaaleja Syracuse Crunchia vastaan. Sarjan kolmas kamppailu on vuorossa ensi yönä. Otteluvoitot ovat tasan 1-1 ja Calder cupin finaaliin pääsee neljällä voitolla. Wilkes-Barrella on tällä haavaa riveissään 11 puolustajaa, joista se on pudotuspeleissä peluuttanut toistaiseksi kahdeksaa. 18-vuotiaan Määtän rooli lienee siis lähtökohtaisesti varamiehen. Hän ei ole vielä pelannut miesten pelejä Pohjois-Amerikassa, kotoisessa mestiksessä Määttä ehti pelata kaudella 2010-11 23 ottelua vain 16-vuotiaana.

Kivenkovassa OHL:ssa Määttä on pelannut kahden viime kauden aikana 115 runkosarjan ja 41 pudotuspelien ottelua. Pistesaldot kirjataan 13+57=70 ja 10+27=37. London Knights on voittanut OHL-mestaruuden Määtän molempina kausina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.