JYP myi tilauslentonsa täyteen, myös Växjön areena täyttyy - "Meillä oli jonoa"

Jääkiekon CHL on etenkin Suomessa ja Ruotsissa kamppaillut vähäisten yleisömäärien kanssa, mutta tiistain finaali Växjö-JYP myytäneen loppuun. Se tarkoittaa sitä, että paikalliseen Vida Arenaan ahtautuu 5700 silmäparia.

Ruotsin SHL:aa ylivoimaisesti johtava Växjö kertoi Twitter-tilillään jo eilen, että tupa alkaa täyttyä. Kun KSML.fi hetki sitten tarkisti lipputilanteen, oli istumaipaikkoja myymättä enää viisi. Myymättömien seisomalippujen määrää ei verkkopalvelun kautta saanut selville.

 

Myös vierasjoukkue JYP saa finaaliin vankan kannattajajoukon, arviolta parisen sataa fania. Pelkästään joukkueen kanssa samalla tilauslennolla Ruotsiin matkustaa noin sata henkilöä.

- JYPin oman delegaation koko on 40-45 ihmistä ja koneeseen mahtuu hieman alle 140 matkustajaa. Meillä oli jonoa sinne jo ennen kuin saatiin edes konetta varattua, toimitusjohtaja Aku Vallenius kertoi.

- Mukaan lähtee yhteistyökumppaneita ja kannattajia, hän lisäsi.

JYPin tilaus-Airbus lennähtää Tikkakoskelta Växjöön maanantaina iltapäivällä ja paluu on ottelun jälkeen myöhään tiistai-iltana. Seura myi kumppaneilleen 750 euron hintaista pakettia, joka sisältää lennot, yhden yön hotellimajoituksen ja sisäänpääsyn otteluun.

Tilauslennot eivät ole halpaa lystiä, esimerkiksi taannoisesta välieräreissusta Trineciin JYP pulitti 50 000 euroa. Nyt alla on hieman isompi ja kalliimpi kone. Valleniuksen mukaan hintaa kertyy noin 70 000 euroa.

- CHL on myös matkakuluissa mukana jonkin verran. Finaali menee meille suotuisasti, aika lailla nollille matkakulujen osalta, Vallenius laski.

CHL-mestari kuittaa voitostaan 300 000 euron palkintoshekin. Häviäjääkin lohdutetaan hieman yli 100 000 eurolla. Toimitusjohtajan mukaan europelit menevät JYPin osalta plussan puolelle, vaikka CHL-sesonki sisälsi neljä tilauslentoa.

- CHL olisi mennyt meiltä plussan puolelle ilman finaalipaikkaakin, mutta nyt voi tietysti olla tyytyväinen sekä urheilullisesti että taloudellisesti, Vallenius sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .