JYP-naiset kohtasi maajoukkuepelaajia vilisevän kiinalaisjoukkueen – vaikka vieraat antoivat selkään, hakusessa on paluu Liigaan

JYPin naisille jäi hyvä maku suuhun, vaikka ystävyysottelu kiinalaisen Qiqihar Randyn kanssa päättyi vieraiden tiukkaan 1­–2-voittoon (0–0, 1–0, 0–2). Sekä hyökkäys- että puolustuspelistä löytyi hyviä asioita Kiinan maajoukkueessakin pelaavia kiekkoilijoita vastaan.

– Tässä oli tekemisen meininkiä. Alussa oli pientä jännitystä, minkä kyllä ymmärrän, JYP-valmentaja Patrick Kåla arvioi.

 

Peli oli alusta loppuun tiukkaa, ja JYP pystyikin luomaan tehokkaasti maalipaikkoja. Kapteeni Zaida Holmström latoi useita laukauksia maalin lähietäisyydeltä laitureidensa Henrika Huuskosen ja Iida Laitisen avustamana.

Noin satahenkinen yleisö sai todistaa avausmaalia toisen erän lopussa. Huuskonen viritti rannelaukauksen vasemman B-pisteeltä ohi kiinalaisvahti Jiang Yuen.

Päätöskymppi oli kiinalaisten hallintaa. Lopulta ajassa 15.48 Wang Chang ohjasi Tian Naiyuanin viivavedon ohi Kiia-Klarika Suomalaisen. Kolme minuuttia myöhemmin Lu Shuang tykitti voittomaalin kahden pelaajan ylivoimahyökkäyksessä lyöntilaukauksella.

– Vähän ehkä hyydyimme loppua kohden, kapteeni Holmström kertasi pelin jälkeen.

 

Vaikka tulos harmitti, kansainvälinen kamppailu oli kokemuksena hieno.

– Ei sitä joka päivä pääse kiinalaisia vastaan pelaamaan, Holmström sanoi.

11 päivän mittainen visiitti Suomessa ei ole ainoa kansainvälinen reissu Qiqihar Randylle. Syksyllä se vietti puolitoista kuukautta Kanadan Ontariossa pelaten nuorisojoukkueita vastaan. Suomen jälkeen kiinalaisporukan kiertue jatkuu Ruotsiin ja lopulta Tshekkiin.

Suomen-reissullaan Qiqihar Randy on pelannut muun muassa kaksi ottelua Espoon Bluesia vastaan. Ensin tuli kuokkaan 8–0, mutta toinen peli päättyi jo 5–2. Moninkertaisia mestareita haastaneet kiinalaiset ovat hyvä tasonmittari Mestis-JYPille.

– Ihan varmasti tuli itseluottamusta. Saimme nollattua sunnuntain hieman huonon pelin (Hermestä vastaan 3–4-tappio). Näki samalla, minkälaista lätkää Kiinassa pelataan.

 

Sukupolvenvaihdosta läpikäyvä JYP on Holmströmin ja Kålan mukaan valmis nousemaan Mestiksestä takaisin pääsarjatasolle. Joukkue joutui luopumaan sarjapaikastaan keväällä 2016, kun pelaajat siirtyivät mestaruuskauden päätteeksi muihin joukkueisiin. Taso on nyt mitattu ja tähtäin asetettu kahden parhaan joukkoon.

– Jos ei tule loukkaantumisia, ja kiekko pomppii tiukoissa tilanteissa meille, uskon vahvasti, että pelaamme keväällä liigakarsinnoissa, Kåla luottaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .