JYP nautiskeli harvinaista herkkua, sijoituskin koheni pari pykälää – katso koostevideo ottelusta

Ei se jänne vain koko iltaa kestä, mutta mitäs sitten? JYPin kiekkomiehistölle oleellisinta on haalia mahdollisimman kiivaaseen tahtiin kolmen pisteen voittoja ja sellaisen joukkue Raumalta mukaansa nappasi.

Se pelasi Lukkoa vastaan erinomaisen ensimmäisen erän, kelvollisen toisen ja hieman hiuksia nostattavan kolmannen. Tämän kokonaisuuden päätteeksi Äijänsuon tulostaulla komeilivat JYPin voittolukemat 3-2. Hurrikaaniryhmä oli maalipaikoissaan suhteellisen tehokas, pysyi pääosin hyvin kiekossa ja Eetu Laurikainen pesi maalivahtien taistossa virkaveljensä Oskari Setäsen.

Kolmen pisteen potti oli JYPille vasta kauden yhdeksäs ja neljäs vierasotteluista. Edellisestä ehti vierähtää yli kuukausi, kun KalPa kaatui Kuopiossa marraskuun lopulla. Kaksi peräkkäistä kolmen pisteen pottia ovat nekin olleet JYPille harvinaista herkkua. Tämä oli vasta toinen laatuaan, edellinen on peräisin juurikin marraskuulta.

Maalinteon aloitti toisessa peräkkäisessä ottelussa osunut Ossi Louhivaara. Hän nappasi kiekon hyökkäyspäädyssä Lukko-pakki Mark Aukilta ja latasi etukulmasta kiekon pussiin ohi hölmistyneen Setäsen.

Toisen erän alkuun JYP ei ollut ensin päästä lainkaan kontrolloidusti pois omalta alueelta, mutta sitten kun pääsi, kolahti välittömästi. Juuso Vainion kauden toinen maali vei hurrikaaninutut kahden maalin karkumatkalle, kun toista erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia.

Rooba iski ennätyksensä

Kaksi seuraavaa maalia kirjattiin isännille, kun Toni Koivisto ohjasi toisen erän lopulla 2-1 ja Arttu Ilomäki takoi kolmannen alussa 2-2. Näissä tilanteissa on tällä kaudella nähty JYPiltä aika monta lopullista sulamista, mutta ei tällä kertaa.

Robert Rooba poimi pomppukiekon kädellä ilmasta ja latasi sen rivakasti reppuun, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat 15 minuuttia. Maali oli Rooballe jo kauden 12:s ja samalla hänen uusi henkilökohtainen yhden kauden ennätyksensä.

Sarjataulukko ei toki anna edelleenkään JYPille armoa, vaikka sijoitus kohenikin kaksi pykälää 12:nneksi. Matkaa alemmalle pudotuspeliviivalle on kuusi pistettä, suoraan puolivälieräpaikkaan yksitoista ja puolivälierien kotietuun kolmetoista.

JYPin ottelut jatkuvat lauantaina, kun Hippoksella vierailee sarjakakkonen TPS.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .