JYP nousi jyrän alta CHL-finaaliin – "Ihan äärirajoilla oltiin"

Siitä puhuttiin kyllästymiseen asti JYP-leirissä niin pelaajien kuin valmentajienkin suulla. Että CHL:n välierien ensimmäisen osaottelun 4-2 -tilanteen ei saa antaa vaikuttaa pelaamiseen. Pelin on ajateltava käynnistyvän 0-0:sta, ei kahden maalin johtoasemasta.

Silti JYP aloitti ujon ja aran näköisesti, pääsi ensimmäisessä erässä hetkeksi mukaan, mutta oli sen jälkeen köysissä suuurimman osan ajasta. Se on tietysti eri asia, johtui asianlaita ottelun lähtötilanteesta vai yksinkertaisesti siitä, että vastustaja Ocelari Trinec oli pirullisen kova.

- Kyllä se oli ihan sitä, että vastustaja oli niin äärettömän kova. Ei Euroopassa juuri tämän kovempia joukkueita tule vastaan, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. JYP kesti joten kuten kotijoukkueen eläimellisen rynnistyksen, joka rauhoittui vasta, kun kokonaistilanne oli tasan 6-6. Silloin Trinecilläkin oli taas hävittävää. Rankkarikisassa ilmiömäisen iltapuhteen huhkinut maalivahti Jussi Olkinuora jatkoi dominointiaan ja teki tyhjäksi kaikki neljä tshekkiyritystä.

Kun hurrikaanipelureista Jarkko Immonen ja Antti Suomela toimittivat kiekot pussiin, ei viidensiä laukojia tarvittu. JYP kirmasi finaaliin yhteismaalein 7-6.

- Ihan äärirajoilla oltiin tänään, kaikki oli liossa. Nämä ovat maajoukkuetason pelejä tässä vaiheessa, Virtanen luonnehti.

"Kyllähän me jaloissa oltiin"

Äärirajoilla JYP toden totta oli. Trinec oli luisteluvoimaisempi, taitavampi, kovempi kamppailemaan ja yksinkertaisesti tolkuttoman himokas saalistamaan CHL:n finaalipaikan. Pelin kuva oli valtaosan illasta sellainen, että kotijoukkueen finaalipaikka näytti vääjäämättömältä.

Jos oma hyökkäyspeli on vain satunnaisten, ottelun mittaan kokonaan hiipuvien välähdysten varassa, on jääkiekkopeliä mahdoton voittaa. Hyvin vaikeaa on selvittää kamppailu silloin edes siedettävillä tappiolukemilla. Siinä JYP kuitenkin onnistui ja se riitti.

Jarkko Immosen 1-2 -johtomaali oli tekemällä tehty, saman miehen alustama Juuso Vainion 1-1 enemmän tai vähemmän oho-maali. Pelillistä kokonaisuutta kun katsoo, oli kaksi pelitilannemaalia JYPille tässä taistelussa jopa ruhtinaallisesti.

- Kyllähän me ihan helisemässä oltiin, kun Trinec käänsi neljällä ukolla peliä, Virtanen myönsi.

35-vuotias Immonen on voittanut urallaan maailmanmestaruuden, KHL-mestaruuden ja Suomen mestaruuden. Uusista pokaaleista juuri CHL on se, minkä sentteri voi vielä meriittilistaansa lisätä.

- Kyllähän me jaloissa oltiin, mutta voitto. Se on tärkeintä, ollaan finaalissa, Immonen henkäisi.

- CHL-mestaruus olisi tärkeä asia JYPille ja minulle henkilökohtaisesti myös. Liiga on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, myös Zugissa CHL:aa pelannut Immonen totesi.

Mestari ratkaistaan yhdellä ottelulla 6. helmikuuta. Vastassa on kotikaukalossaan Ruotsin SHL:n aateliin kuuluva Växjö.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .