Kaikki JYPin omissa kourissa, mutta tärisevätkö ne? – "Pitää jaksaa jyskyttää"

Kun sekä Blues että SaiPa voittivat ottelunsa torstain kahden kamppailun tynkäkierroksella, tasoittui taistelu sijoista 2.–8. entisestään. Kärpät porhaltanee SaiPa-tappiostaan huolimatta runkosarjan voittoon, mutta seuraava seitsemän joukkueen porukka mahtuu kahdeksan pisteen sisään.

Tästä ryhmästä kaksi jää ilman suoraa puolivälieräpaikkaa ja joutuu hakemaan vauhtia sääliplayoffin kautta. JYP on tällä haavaa vielä kuudennella sijalla, mutta on tämän "pääjoukon" heikoin ryhmä helmikuun maaottelutauon jälkeen pelatuissa otteluissa. Blues on nyt hurrikaanipaitojen kanssa tasapisteissä, SaiPa kolme pistettä perässä. Kummallakin on toki yksi ottelu enemmän pelattuna kuin JYPillä.

Kahden edellisen kierroksen tappioissa Kärpille ja Tapparalle omissa kolisi yhteensä peräti 11 kertaa. Etenkin 1–7 -tappio Tapparalle oli lukemiltaan suorastaan ennenkuulumaton.

– Puolustuspeliä pitää parantaa, se on ihan selvä, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen tuumaa.

– En silti lähtisi tuijottamaan noita kahta ottelua. Enemmän ne kauden muut 48 matsia meistä kertovat kuin nuo kaksi, Virtanen muotoilee.

"Ei lepsuilua"

Silti hurrikaanipaitojen viime aikojen esityksistä voi viritellä myös sitä johtopäätöstä, että peli on sakkaamassa ratkaisevalla hetkellä. Sekä Kärpät että Tappara olivat toki murhaavan tehokkaita, mutta toisaalta kiekottomassa pelaamisessa nähtiin silmiinpistäviä, maaliin johtaneita hosumisia.

Päävalmentaja ei kuitenkaan moiti joukkojensa asennetta.

– Virheitä tuli ja vastustaja rokotti niistä armottomasti, mutta enemmän laittaisin niitä yliyrittämisen kuin minkään lepsuilun piikkiin, Virtanen tähdentää.

– Kummassakin ottelussa lähtö oli identtinen. Oltiin alussa hyvin pelin päällä ja kun vastustaja sitten onnistui, meille tuli hirveä kiire tehdä maaleja, hän lisää.

Tällä kaudella SM-liigan absoluuttiseen eliittiin palannut hyökkääjä Jani Tuppurainen komppaa.

– Pitäisi vaan malttaa jyskyttää sitä omaa peliä, vaikka naapuri saisikin muutaman nopean maalin. Kyllä ne paikat sieltä aina tulevat. Jos lähdetään ylihyökkäämään, tulos on tuo, Tuppurainen linjaa.

Edelliskausien tahdissa

Liigan top 8 -joukkueista JYP (126) on päästänyt toiseksi eniten maaleja, vain Rauman Lukolle (132) on kolissut useammin. Maalimäärästäkään Virtanen ei ole isossa kuvassa mahdottoman huolissaan.

– Päästettyjen maalien osalta ollaan suunnilleen kahden edellisen kauden tahdissa, mutta nyt olemme tehneet enemmän maaleja, päävalmentaja laskee.

Väite pitää suunnilleen paikkansa. 50 ottelun jälkeen JYPin maaliero on 145–126. Tasaisen vauhdin taulukolla 60 kierroksen runkosarja päättyy lukemiin 174–151. Viime kaudella maalit kirjattiin 154-149 ja kaksi vuotta sitten 161-142.

Mutta mikä on JYPin kevään suunta? Suora puolivälieräpaikka on omissa käsissä, kotietu ei välttämättä. Tavoite on runkosarjan osalta yhä sama kuin kauden alussakin, neljän sakkiin.

Kuinka jämäkät ja vakaat hurrikaanikourat paineen alla ovat? Vai vapisevatko ne? Siitä saadaan seuraava osviitta perjantaina, kun Porin Ässät vierailee Hippoksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.