JYP osallistuu jääkiekon mestarien liigaan

JYP on mukana syksyllä alkavassa jääkiekon mestarien liigassa. Kuuden eurooppalaisen maan yhteinen jääkiekon mestarien liiga CHL käynnistyy elokuussa 2014 peräti 40 joukkueen voimin. Kansainvälisen jääkiekkoliiton ja kuuden eurooppalaisen liigan suomalaisia perustajaosakkaita ovat JYPin lisäksi HIFK, KalPa, Kärpät, Tappara ja TPS. CHL:n perustajaliigoja ovat Suomen, Ruotsin, Tshekin, Saksan, Sveitsin ja Itävallan liigat.

Mestarien liigaan osallistuvat perustajaseurat ja kansalliset mestarit. Lisäksi liigaan voi päästä pelaamaan niin sanotulla villillä kortilla.

- Tämä on merkittävä päivä jääkiekolle Euroopassa, Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola hehkuttaa.

- Eurooppalainen yhteistyö on tarpeen lajin yleisen arvostuksen nostamiseksi, Liigahallituksen puheenjohtaja Hannu Penttilä sanoo.

CHL-liigan aikataulu sovitetaan yhteen kansallisten liigojen aikataulun kanssa. Osa otteluista pelataan ennen kansallisten sarjojen alkua ja osa kauden aikana kansallisten liigaotteluiden ja maajoukkuetapahtumien lomassa.

CHL-liigan yksityiskohtaiset säännöt aikatauluineen esitellään European Trophy -turnauksen finaalissa 22. joulukuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.