JYP päihitti Jukurit jatkoajalla – jyväskyläläisille jo neljäs perättäinen ottelu ilman tappiota

JYP otti kotonaan voiton Jukureista jatkoajan jälkeen maalein 3-2. JYPin voittomaalin iski Julius Nättinen.

1. erä

Homma potkaistiin käyntiin palkitsemisilla, kun ensin huomioitiin Jääkiekkoliiton 90-vuotishuomionosoituksella pitkäaikaisia seuratoimihenkilöitä ja sen jälkeen kukitettiin tuore alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Anttoni Honka.

 

Juhlallisuuksia jatkettiin melko nopeasti JYPin 1-0 -maalin merkeissä, kun Jani Tuppurainen katkaisi jukuriavauksen hyökkäyssinisellä, otti pari potkua kohti maalia ja tarjoili namupaikan Jarkko Immoselle. Immosen kauden 11. maali nähtini vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Vajaan neljän minuutin kohdalla Jerry Turkulainen veivasi puhelimeen lähes kentällisen jukureita, mutta menetti tasapainonsa ja ajautui päin maalivahti Sami Rajaniemeä. Tilannetta tutkittiin videolta - ei maalia.

 

JYP oli avauserässä täysin suvereeni. Joona Voutilainen torjui hurrikaaniveräjällä ensimmäisen kerran kun jo 12 minuuttia oli pelattu. Tämäkin Aleksi Salosen kuti tuli puolesta kentästä. Vierasjoukkue saattoi poistua erätauolle tyytyväisenä siitä, ettei tullut pahemmin käkättimeen. JYP voitti laukaukset lopulta 21-3, eikä Jukureilla ollut ainuttakaan hyökkäysalueelta lähtenyttä laukausta, joka olisi suuntautunut kohti maalia. Kaiken järjen mukaan hurrikaanipaitojen olisi pitänyt voittaa erä ainakin 3-0, mutta 1-0:aan se jäi.

 

 

2. erä

Juuso Vainio vei JYPin 2-0 -johtoon heti toisen erän alkajaisiksi, kun pelikellossa oli vain 1.19. Erän edetessä Jukuritkin pääsi vihdoin peliin mukaan ja sai kiekkoja kohti JYP-maalia. Puolivälin krouvissa nähtiin myös vierasjoukkueen ylivoima, kun Janne Kolehmainen lähti istumaan mailasta kiinnipitämisestä. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Kokonaisuutena toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti tasaisempi. Jukurit sai toisenkin ylivoiman, kun Mikko Mäenpää lähti istumaan kyseenalaisen koukkaamiskakkosen, mutta nolla säilyi mikkeliläisten maalisarakkeessa. Vierasjoukkue piti kuitenkin otteensa ja lopulta Joonas Kalliola ohjasi Marlo Koposen viivakiekon ohi Voutilaisen.

Jukurit pelasi vielä erän lopunkin ylivoimalla, kun David Tomasek kuumeni kaksiminuuttisen verran, mutta 2-1 -lukemissa lähdettiin tauolle.

 

 JYP tulosseuranta 11.1.2018 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .