JYP passitti tähtipakkinsa pakkolomalle

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue palasi MM-kisareissultaan kotimaahan viime perjantaina. JYP-puolustuksen tehomies, pikkuleijonia kipparoinut Sami Vatanen ei ole kuitenkaan MM-kisojen jälkeen pelannut otteluakaan.

-Vatanen on pakkolomalla, JYPin päävalmentaja Risto Dufva lohkaisi.

-No, ihan vakavasti puhuen. Sami on pelannut vuoden sisään kahden nuorten MM-kisat, yhdet aikuisten MM-kisat ja liigapelit siihen tietysti päälle. Ja isoja minuutteja jokaisessa joukkueessa. Parempi huilata ennemmin kuin myöhemmin, Dufva perusteli.

Edellisen kalenterivuoden aikana 19-vuotias Vatanen on pelannut noin sata jääkiekko-ottelua. Niinpä hänellä on menossa ansaittu viikon talviloma, yhdellä ehdolla.

-Ehto oli se, että sen viikon aikana ei saa näyttäytyä jäähallilla.

Dufvan mukaan hän ei "lomauttanut" Vatasta täysin omin päin. Toisaalta superpakki itse olisi viilettänyt kaukalossa täydellä tarmolla, jos käsky olisi käynyt.

-Koko joukkueen kesken tämä päätettiin. Sami ei tätä itse pyytänyt, Dufva kertoi.

JYPin ylivoimapelaaminen ja hyökkäysten käynnistäminen on monessa ottelussa kärsinyt Vatasen poissaolosta. Tukeva yhdeksän pisteen sarjajohto takaa kuitenkin sen, että nuorukaista on varaa säästellä. Toisaalta JYP on pelannut ilman Vatasta kuusi ottelua ja voittanut niistä viisi.

-Eiköhän me vielä tämä viikko pärjätä ilman Samia, Dufva uskoi.

JYP kohtaa torstaina Espoossa Bluesin ja lauantaina Lappeenrannassa SaiPan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hurrikaani tappoi pörriäisen