JYP ponnahtaa pintaan - Pelicans raajarikkona Hippokselle

ASETELMA: Torstain kamppailu Hämeenlinnassa meni JYPiltä ehkä vähän odotetustikin ohi hyvään tammikuun vireeseen päässyttä HPK:ta vastaan. CHL:n finaalipaikka ensi tiistain jälkimmäisessä välierässä Ocelari Trinecia vastaan on käden ulottuvilla ja väkisinkin kummittelee takaraivossa. Toki JYPillä HPK-ottelussakin oli hetkensä, mutta ne nähtiin vasta, kun kotijoukkue oli kirmaissut jo 4-0 -johtoon.

JYPin murheenkryyni tällä kaudella on ollut alivoimapeli, joka on liigan kolmanneksi heikointa. Se näkyi rumasti HPK:ta vastaan, kun Kerho paukutti pakkopelistään JYPin reppuun neljä kiekkoa. Ja alivoima etenkin on laji, joka kostaa, jos on paikalla mutta ei läsnä.

Hurrikaanipaidoilla on kuitenkin tällä kaudella ollut usein kyky ponnahtaa pintaan ohipelin jälkeen heti seuraavassa. Asetelma CHL:n suhteen ei ole vielä muuksi muuttunut, mutta sopii olettaa, että Hippoksella nähdään jälleen ryhdikkäämpi JYP.

Pelicans otteli eilen Ilvestä vastaan ja tupuloi lopulta pisteen tamperelaisille. Pussinokat olivat kahteen otteeseen kahden maalin johdossa, mutta lopulta ratkaisu haettiin jatkoajalta. Aleksi Rekosen osuma ratkaisi voiton lahtelaisille jo reilun puolen minuutin pelin jälkeen.

Pelicansin sairastuvalla on melkoisen ruuhkaista, kun rivistä puuttuvat kapteeni Stefan Lassenin ohella Nico Manelius, Roope Elimäki ja Arttu Heikkinen sekä eilisen jälkeen rivistä pudonneet Jonne Jantunen ja Jesse Mankinen. JYPiltä puuttuvat Miika Lahti, Henri Kanninen ja Juuso Vainio.

ARVIO: Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat kumpikin päättyneet vierasvoittoon, kun Pelicans voitti lokakuussa Hippoksella, JYP puolestaan joulukuussa Lahdessa. Nyt tahti muuttuu, kun hurrikaaniryhmä ryhdistäytyy torstain toheltamisensa jälkeen ja voittaa 4-1 tai 3-1.

SEURAA HEITÄ: JYPin nelosketjua johtava Anton Stråka oli juniorina puhtaasti offensiivinen pelaaja, mutta nyt 19-vuotias nuorukainen on oivaltanut reittinsä kohti ammattilaisuutta. Loikka suoraan liigan tuloksentekoyksiköihin harvoin onnistuu ja Stråkakin raivaa reittiään vahvan kahden suunnan pelaamisen kautta. Taidot eivät silti ole mihinkään kadonneet, 191-senttisen Uusikaarlepyyn miehen kädet käyvät tarvittaessa näppärästi.

Mitä on tapahtunut Juha Leimulle? Puolustajien maalipörssissä  vuodesta toiseen kärkisijoilla keikkunut Leimu on tehnyt kauden 28 ottelussaan vasta yhden maalin. Se syntyi kauden toisessa ottelussa Jukureita vastaan. Maalittomalla putkella on mittaa jo 26 ottelua, eikä syöttöpisteitäkään ole ylivoiman vakiokasvolle kirjattu sitten marraskuun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .