JYP rökitti Bluesin ja venytti pisteputkeaan

JYPin pisteputki säilyi katkeamattomana Espoossa, kun hurrikaanipaidat kellistivät Bluesin maalein 4–1. Avauskierroksella voittomaalikisassa Kärpille hävinnyt JYP porskuttaa kolmen nyt ottelun voittoputkessa.

Alku oli Bluesin kannalta karmaiseva. Pelikellossa oli vain 4.19, kun Jyrki Välivaara yritti toimittaa kiekon päädyn kautta Bluesin maalille. Toisin kuitenkin kävi.

Kiekko ponspahti päädystä Mikko Kuukan mailaan, kimposi siitä maalivahti Lars Voldenin olkapäähän ja sitä kautta maaliin. Tuurimaali jäädytti Bluesin pelin heti seuraavassa vaihdossa ja JYP hyödynsi tilanteen armotta. Matias Myttynen leikkasi kiekon kanssa keskelle, tarjoili maukkaan parimetrisen pystysyötön Mikko Salmiolle, joka rystynoston jälkeen toimitti oman reboundinsa häkkiin. 0–1 ja 0–2 -osumien väliin mahtui vain 20 sekuntia.

Eikä 0–3:eenkaan nokka kauaa tuhissut. Minuutti ja kuusi sekuntia Salmion maalista iski Markus Poukkula. Pakkijärkäle Jani Honkanen kolasi ensin Poukkulan jään pintaan, mutta eilen loppukauden kattavan jatkosopimuksen JYPin kanssa solminut energiahyökkääjä pomppasi saman tien pystyyn, jätti Honkasen puremaan jäähileitä ja iski Eric Perrinin erinomaisesta päätytarjoilusta kiekon ylänurkkaan. Try out -sopimuksella JYPiin palannut Poukkula pääsi yhden pelin huilin jälkeen Perrinin ja Jani Tuppuraisen rinnalle ja kiitti välittömästi luottamuksesta.

Poukkulan maali oli liikaa Voldenille, joka siirtyi vaihtopenkin puolelle tehden tilaa Jani Niemiselle. Mikko Koskisen siirryttyä Sibir Novosibirskiin Blues pestasi paikkaajaksi Niemisen, mutta alun perin hänen ei pitänyt olla tositoimissa vielä tässä kamppailussa.

Pelillisesti JYP vei toki ensimmäistä erää, mutta toisaalta ihan lukemien osoittamasta ylivoimasta ei sentään ollut kyse.

"Hyvä sisääntulo"

Toisen erän JYP aloitti siitä, mihin ensimmäisessä jäi ja löi tahtia. Matias Myttynen tinttasi 0–4 erän puolivälin jälkeen ylivoiman loppuhetkillä. Sen jälkeen hurrikaanipaitojen vieteri oikeni enemmän tai vähemmän ja Blues löi kaiken likoon. Nico Nyberg veivasi lopulta komeasti 1–4 -kavennuksen uransa ensimmäisellä liigamaalilla.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, mutta pelillisesti mentiin Bluesin komennossa. Kotijoukkue ei suinkaan ollut niin huono, kuin lukemat osoittavat. Ilman alkuhetkien epäonnea ja Tuomas Tarkin jäätävän varmaa torjuntatyöskentelyä JYPin illasta olisi voinut muodostua hyvinkin toisennäköinen.

– Hyvä sisääntulo, oli sitä mitä haettiin. Ehjä 60 minuuttia oli teemana, mutta ei ihan päästy siihen, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen luonnehti.

– Toisessa erässä olisi pitänyt pystyä tappamaan peli lopullisesti, mutta vastustaja tuli kaukaloon all in -meiningillä ja pääsi peliin mukaan, hän lisäsi.

JYP pelaa seuraavan kerran jo huomenna lauantaina, kun Hippoksella vierailee Jokerit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.