JYP romahti rajusti Sveitsissä - Zug rankaisi junnutason virheistä

Jotain perin merkillistä tapahtui lauantai-iltana Sveitsin maalla. Harjoitusottelut mukaan lukien JYP ei ollut ollut kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa kertaakaan edes tappioasemassa, mutta nyt se joutui sellaiseen jo reilun minuutin pelin jälkeen.

Timothy Kast takoi sektorin keskeltä 1-0 ja paketti alkoi levitä käsiin kiihtyvällä tahdilla. Juuso Vainio tasoitti toki melko nopeasti 1-1:een ja J-P Hytönen kavensi aivan avauserän lopulla 3-2:een, mutta edes pirteä startti toiseen erään ei JYPiä pelastanut. Lino Martschini soitti hurrikaanipaitojen tuomiopäivän kelloja 4-2 -maalillaan, kun toista erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia.

Hetkeä myöhemmin JYPille tarjottiin mahdollisuutta tulla peliin mukaan oikein sveitsiläisestä fondue-padasta, mutta 5-3 -ylivoima oli pelkkää päämäärätöntä hieromista. Kun viisikymppisiään juhlinut Zug sen selvitti, iski Stanley cup -voittaja Viktor Stålberg 5-2 ja kapteeni Raphael Diaz 6-2.

Kotijoukkue hyödynsi jatkuvasti JYPin E-junioritason virheet murhaavalla teholla ja kun Eetu Laurikainen oli lisäksi maalinsa suulla kovin epävarma, oli homma sitä myöten selvä.

Kolmannessa erässä Mikko Mäenpää sivalsi viivasta ylivoimalla 6-3 -kavennuksen ja muutama muukin hyökkäyspään myllerrys nähtiin, mutta peli oli jo ohi.

Voitolla JYP olisi varmistanut CHL:n C-lohkon voiton jo ennen lokakuisia, lohkon päättäviä otteluitaan valkovenäläistä Neman Grodnoa vastaan, mutta tällä kertaa ei niin sanotusti irronnut. Grodnoa kahteen otteeseen rökittämällä JYP toki lohkon edelleen voittaa, mutta lokakuun otteluruuhkassa mahdollisuus huilauttaa avainpelaajia olisi varmasti ollut poikaa.

Lauantain kehno kenraali oli JYPin viimeinen ottelu ennen ensi perjantain liigastarttia, jossa Hippoksella vierailee HIFK.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .