JYP rymisteli kolme pistettä päätöserässä – Puustinen iski kahdesti

JYP otti ensimmäisen kotivoittonsa sitten syyskuun lopun, kun päätöserän maaleilla KooKoo taipui Hippoksella.

JYP otti tiistaina ensimmäisen kotivoittonsa sitten syyskuun lopun KooKoon kustannuksella. Pisteet jäivät päätöserän maalien ansiosta Jyväskylään luvuin 3–0 (0–0, 0–0, 3–0).

JYPillä ehti olla takanaan jo viisi perättäistä kotitappiota – näin pitkää kotiotteluiden tappioputkea ei Jyväskylässä ollut aiemmin nähty.

KooKoo niskan päällä avauserässä

Viikon maajoukkuetauko näkyi JYPin ja KooKoon otteissa varsinkin avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Peli oli sekavaa ja molemmat hakivat parasta pelivirettään.

KooKoo oli erässä aavistuksen niskan päällä ja painoi varsinkin loppua kohden hyökkäyksiä kohti JYPin maalia. Kotijoukkueen maalivahti Jussi Olkinuora torjui erässä 10 kertaa KooKoon Juha Järvenpään 8 koppia vastaan. 

Myös JYPillä oli muutama maalipaikka avauserässä. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen Jerry Turkulainen ja kultakypärä Juuso Puustinen olivat kahdestaan yrittämässä maalia Järvenpään edessä. Turkulaisen syöttö kuitenkin yllätti Puustisen ja tilanne kuihtui kasaan. 

Erän viimeisellä minuutilla JYP joutui kahden minuutin alivoimalle Micke Saaren jäähyn myötä. Lähimpänä maalia oli kuitenkin JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen, joka ei kuitenkaan onnistunut avopaikasta. JYP aloittaa toisen erän alivoimalla.

Hankala erän alku JYPille

Hurrikaanipaidoille toisen erän alku oli hankala. JYP oli käytännössä ensimmäiset kuusi minuuttia alivoimalla. Micke Saaren jäähyn jälkeen boksiin komennettiin Antti Suomela ja Jani Tuppurainen. JYP kuitenkin pelasi pitkästä aikaa erittäin hyvää alivoimaa.

Lähimpänä maalia oli JYPin voimahyökkääjä Janne Kolehmainen, joka pääsi nokikkain KooKoo-vahti Juha Järvenpään kanssa. Järvenpää kuitenkin pelasti tilanteen komealla kilpitorjunnalla.

Alivoimien jälkeen JYP sai otteen pelistä ja pyöritti peliä vahvasti KooKoon päädyssä. Vierasjoukkue kuitenkin puolusti hyvin keskustan ja JYPin vedot tulivat joko viivasta tai pienestä kulmasta. Järvenpäällä oli helppo työ torjua JYPin uhittelut.

Erän lopussa myös JYP pääsi ylivoimalle ja myllytti yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Järvenpää ja KooKoo kuitenkin pitivät tilanteen tasoissa.  

JYP oli  selvästi niskan päällä toisessa erässä alivoimiensa jälkeen. Järvenpää venyi KooKoon maalilla kiekon tielle peräti 18 kertaa virkaveli Jussi Olkinuoran 6 torjuntaa vastaan.

Puustinen iskee salamana

Jos toinen erän alku oli JYPillä hankala, sitä se ei ollut enää kolmannessa erässä – kiitos KooKoon ottamien jäähyjen. Juuso Puustinen osui kahdesti, kun pelikello näytti ensin 40.20 ja sitten 41.01, ja JYP meni salamana kahden maalin johtoasemaan.

Ensimmäinen osumista syntyi kahden miehen ylivoimalla Mikko Mäenpään ja Jarkko Immosen syötöistä. Toinen maaleista syntyi vain muutama sekunti sen jälkeen, kun KooKoo pääsi täysilukuiseksi – osuman syöttivät Jani Tuppurainen ja Jarkko Immonen.

Erän avauskympin aikana jäähypenkkiä kuluttivat KooKoon Ville Järvinen, JYPin Mikko Kuukka ja samalla kellonlyömällä Patrick Bjorkstrand sekä Janne Kolehmainen. Jäähyt sävyttivät myös erän jälkipuoliskoa, kun Malte Strömwall sai huitomiskakkosen ajassa 54.21 ja samassa ajassa Robert Rooba kärsi joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Näistä erikoistilanteista ei nähty lisämaaleja.

JYP viimeisteli 3–0-lukemat tyhjään maaliin, kun maalivahti Olkinuora toimitti kiekon Jani Tuppuraiselle ja tämä sivalsi kiekon maaliin punaviivan tuntumasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .