JYP rynnisti Berliiniin, mukaan ei muita suomalaisia

Vaikka JYP kellisti KalPan perjantaina Hippoksella 3-1, oli hurrikaanileiri sitä mieltä, että ei tämä nyt vahvasti mennyt. Eikä mennytkään. Niinpä lauantain teema Niiralan montussa oli saada jälleen omasta aktiivisesta reagointipelistä kiinni.

Siinä JYP myös onnistui ja latoi tauluun 3-0 -numerot. Avauserässä Max Wärn iski oman paluukiekkonsa häkkiin, toisessa erässä Eric Perrin tarjoili "toimistosta" namupaikan Yohann Auvitulle ja loppunumerot sinetöi tyhjään rysään Markus Poukkula. Voitolla JYP varmisti European Trophyn etelälohkon piikkipaikan ja osallistumisoikeuden Berliinissä 19.-22. joulukuuta pelattavaan lopputurnaukseen.

– Nyt pelattiin taas niin kuin meidän kuuluukin pelata. Olen erittäin tyytyväinen sekä tulokseen että tapaan, jolla se tuli, JYPin kapteeni Eric Perrin totesi.

JYP oli mukana europeleissä nyt toista kertaa. Perrin näkee turnauksen pelkästää positiivisena.

– Pääsee vähän reissaamaan ja pelaamaan erityylisiä joukkueita vastaan. Joukkueena matkustaminen ja yhdessä oleminen on tärkeää joukkueen kemian rakentumisen kannalta. Se on iso asia pitkän kauden aikana, Perrin arvioi.

Lohkoarvonta maanantaina

Berliinin joulunaluskinkereihin kelpuutetaan turnausisäntä Eisbärenin lisäksi viisi joukkuetta: lohkovoittajat sekä paras kakkonen. JYP on ainoa suomalaisjoukkue lopputurnauksessa. Kahden edellä mainitun lisäksi mukana ovat pohjoislohkon voittaja Luulaja, itälohkon ykkönen Djurgården sekä länsilohkon paras Färjestad.

Todennäköisesti länsilohkosta menee jatkoon myös lohkokakkonen Frölunda. Sillä on 16 pistettä ja maaliero viisitoista osumaa plussan puolella. Etelälohkossa pelaava Linköping voi nousta 16 pisteeseen voittamalla sunnuntaina HV-71:n, mutta sen maaliero on tällä hetkellä +4. Yhdentoista maalin saunotukseen joukkue tuskin pystyy. Lopputurnauksen lohkot arvotaan maanantaina.

JYPin pisterohmu europelien alkulohkossa oli Jani Tuppurainen, joka latoi kahdeksaan peliin saldon 5+5. Hurrikaanipaidoilta löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta, sillä peräti viisitoista miestä pääsi maalin makuun ja yhdeksäntoista pisteille.

Kotimaiset liigapelit starttaavat JYPin osalta ensi perjantaina, kun Hippoksella vierailee Kärpät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.