JYP selviytyi European Trophyn finaaliturnaukseen

JYP Jyväskylästä puolustaa suomalaisvärejä joulukuussa jääkiekon European Trophyn finaaliturnauksessa. JYP varmisti seurajoukkueiden eurokilpailussa etelälohkon voiton, kun se kukisti vieraissa KalPan 3-0.

JYP teki maalin kaikissa kolmessa erässä. Osumat kirjauttivat tililleen Max Wärn, Yohann Auvitu ja Markus Poukkula. JYP voitti kahdeksasta lohkopelistään kuusi ja jätti pahimman uhkaajansa Slovan Bratislavan kolmen pisteen päähän.

- Tämä (finaaliturnaukseen pääsy) on tosi hieno asia. Meiltä vain Ramzi Abid ja Petr Hubacek ovat aiemmin olleet siellä mukana, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen selvitti.

Lopputurnauspaikkansa varmisti lauantaina myös Ruotsin toisella sarjaportaalla pelaava Djurgården, joka kukisti itälohkossa Brynäsin 5-2. Länsilohkossa Färjestad voitti Brynäsin 2-1, ja kumpikin joukkue jatkaa lopputurnaukseen.

Jo perjantaina jatkopaikkansa oli sinetöinyt Luulaja. Neljän ruotsalaismiehistön ja JYPin lisäksi lopputurnauksessa 19.-22. joulukuuta pelaa isäntäjoukkue Eisbären Berlin.

Länsilohkossa viimeiseksi jäänyt HIFK hävisi lauantaina vieraissa Mannheimille 2-3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.