JYP-sentteri paukutteli ennätyksensä uusiksi – "Parempi näin"

JYPin kokoonpanossa on liuta kokeneita playoff-härkiä, joilla on 70–80 pudotuspeliottelua vyöllään. Eräs heistä on 28-vuotias keskushyökkääjä Miika Lahti, joka on tänä keväänä naputellut yhden kauden pudotuspelien piste-ennätyksensä uuteen uskoon. Kuuden ottelun jälkeen kasassa on saldo 3+2, kun edellinen ennätys oli toissa kevään 3+1 yhdessätoista ottelussa.

– Enpä tiennyt tuosta, mutta ihan hyvin on peli kulkenut ja hyökkäyspäässäkin tullut onnistumisia, 73 playoff-matsin mies Lahti tuumailee.

Runkosarja oli tehojen puolesta vaikea. Vain kolme maalia ja yksitoista syöttöpistettä. Maalien tilastokummallisuus oli se, että ne syntyivät kaikki HPK:ta vastaan ja vain kahdessa ottelussa.

– Alivoimavastuu on ollut iso ja puolustuspelaamisen muutenkin, mutta pakkohan se on myöntää, että kyllä tuo vähän takaraivossa välillä kummitteli, Lahti tunnustaa.

– Mutta parempi näin, että tehoja alkaa löytyä keväällä. Nämä ovat kuitenkin niitä pelejä, missä katsotaan kuka on kuka, hän lisää.

Kokemus on valttia.

– Ei se mikään autuaaksi tekevä asia ole, mutta kyllähän se auttaa. Peleihin on henkisesti helpompi lähteä, kun on ennenkin ollut.

"On meilläkin samanlaisia"

JYPin painajainen Kärppiä vastaan ovat tunnetusti olleet Joonas Kemppainen sekä kaimansa Donskoi. Kärpät on tehnyt toistaiseksi vain yhden maalin niin, että edellä mainitut herrat eivät ole olleet jäällä.

– Kovassa liekissähän jätkät ovat, mutta oma hyvä ja huolellinen peruspelaaminen riittää. Erityisen tarkkana pitää olla näiden kanssa koko ajan, mutta ei siihen mitään ihmeellisyyksiä tarvita, Lahti uskoo.

Toisaalta samaan aikaan Kärppien melko laajamittainen ulkomaalaisosasto on ollut aika lailla hissuksiin. Jos tältä osastolta ei ala löytyä apuja, se on JYPille iso etu. Niin hyviä kuin Donskoi ja Kemppainen ovatkin, ei heiltäkään mahdottomia voi vaatia.

– Ja on meilläkin samanlaisia kavereita, Lahti heittää.

Hiki pintaan ja ruokaa naamaan

JYPin sunnuntain ohjelmassa oli kevyt harjoitus pienen pintahien merkeissä.

– Jokainen teki vähän mitä halusi. Hiki pintaan ja kroppa optimitilaan huomista varten, ei sen kummempaa, Lahti raportoi.

Pudotuspeleissä ei enää pahemmin harjoitella, nyt pitää jo osata. Rytmi on pelipäivä–välipäivä, välillä pelataan peräkkäisinä päivinä.

– Nyt vaan ruokaa naamaan ja bussilla kohti Oulua, Lahti huikkasi sunnuntaina iltapäivällä.

JYP matkusti Ouluun jo tänään, kiekko putoaa Raksilassa kolmannen välierän merkeissä maanantaina kello 17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.