JYP solmi 13 uutta juniorisopimusta – Nyt perustetun Talenttitallin avulla seura pitää kiinni lupaavista kiekkoilijoistaan

JYP Jyväskylä on solminut juniorisopimukset 13 oman juniorinsa kanssa. Nämä pelaajat toimivat myös runkona uudelle Talenttitalli-ryhmälle, jonka tarkoituksena on vahvistaa JYPin pelaajapolkua ja auttaa junioreita kehittymään urallaan. Talenttitallista vastaavat yhteistyössä JYP Jyväskylä, JYP Juniorit ja Jyväskylän urheiluakatemia.

Suuri osa uusista sopimuksista on jopa nelivuotisia, ulottuen aina vuoteen 2023 saakka. Juniorisopimuksella JYP tarkoittaa käytännössä sitä, että seura tukee nuoren jääkiekkoharrastusta eli pelaajan ei tarvitse itse maksaa harjoittelustaan seurassa.

Ikäluokkansa terävimpään kärkeen uusista juniorisopimuspelaajista kuuluvat maalivahti Topias Leinonen sekä hyökkääjät Joakim Kemell ja Jere Lassila, jotka muun muassa valittiin tämän kevään Pohjola-leirin 2004 ikäluokan All-Star kentälliseen. Kaikki kolme kuuluvat myös U16-maajoukkuerinkiin.

– Haluamme varmistaa, että poikien ei tarvitsisi lähteä minnekään Jyväskylästä kehittyäkseen, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Viitasen mukaan sopimukset ovat sijoitus seuran tulevaisuuteen. Mallia on otettu Pohjois-Amerikasta.

­– Tämä on nyt vastaus myös sieltä tulevaan haasteeseen kesätalli-ajattelussa. Haluamme kehittää harjoittelua, ettei jäädä lätkässäkään niihin vanhoihin kulttuureihin, sanoo Viitanen.

Talenttitallin pelaajat harjoittelevat kaudella omissa joukkueissaan, mutta kesän aikana ryhmällä on jo ensimmäinen yhteinen kolmen viikon harjoittelujakso.

– Harjoittelemme siellä yhdessä, mutta yksilöllisesti, Viitanen sanoo.

JYPin menestys vaatii Viitasen mukaan sitä, että pelaajapolkua kehitetään.

– Menestyminen tulevaisuudessa urheilullisesti ja taloudellisesti vaati sitä, että pystymme jatkossa vuosittain kasvattamaan omista pelaajistamme kansainvälisen tason pelaajia, hän sanoo.

Myös JYP Junioreiden valmennuspäällikkö Mikko Palsola on innoissaan yhteistyöstä. Hänen mielestään on tärkeää, että kärkipelaajat otetaan huomioon hyvissä ajoin.

­– Se antaa selkeän kuvan siitä, että oma liigaseura on kiinnostunut pelaajista ja samalla myös viestittää kentälle sitä, että tästä kaupungista ei tarvitse poistua kehittyäkseen, vaan sitten vasta kun ura jatkuu NHL- tai KHL -tasolla, sanoo Palsola seuran tiedotteessa.

Mukana oleva Jyväskylän urheiluakatemia huolehtii siitä, että urheilun voi yhdistää myös opiskeluihin helposti.

– Haluamme taata, että Talenttitallin pelaajien kehittämisessä huomioidaan laajasti urheilijan kasvaminen, kehitysvaiheet sekä kokonaisvaltainen kuormittuminen, sanoo akatemiakoordinaattori Aki Karjalainen tiedotteessa.

Talenttitallin urheilutoiminnasta vastaavat JYP Jyväskylän urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sekä valmentajat Antti Turunen ja Jari Pekkola yhteistyössä JYP Junioreiden valmentajien kanssa. Jyväskylän urheiluakatemian kautta Talenttitalli vahvistuu huippu-urheilun asiantuntijoiden avulla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .