JYP-taustaisen kärppävahdin Veini Vehviläisen isä menehtyi yllättäen – "On ottanut koville"

Oulun Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen, 21, on torjunut playoff-vaiheessa erinomaisesti. Tiistain viidennessä finaaliottelussa Jyvässeudun Kiekon ja JYPin kasvatti vedettiin pois tontiltaan Tapparan ensimmäisen erän hyrskynmyrskyn (0–3) jälkeen, mutta muuten Vehviläinen on kantanut Kärppiä lähes koko pudotuspelikevään.

Näin siitä huolimatta, että Vehviläisen viime viikkoja on varjostanut suuri suru. Hänen isänsä menehtyi äkillisesti Liigan runkosarjan loppuvaiheen aikana. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

– Isän menetys on ottanut koville. Koen kuitenkin, että jollain tavalla olen saanut myös uutta voimaa surusta. Jotenkin alitajuisesti olen varmasti halunnut pelata rakkaan isäni muistolle. Isä oli kuitenkin se, joka minut aikanaan sai kiinnostumaan jääkiekosta ja yleensäkin urheilusta, Vehviläinen sanoi IS:lle.

Asian tultua tiistaina julkisuuteen, alkoi kiekkoväki kohista maanantaina Tampereella pelatun neljännen ottelun tapahtumista. Tapparan Otso Rantakari sai kymmenen minuutin henkilökohtaisen käytösrangaistuksen käytyään Tapparan maalin jälkeen huutamassa jotain Vehviläiselle. Somessa spekuloitiin tiistaina, sanoiko Rantakari jotain Vehviläisen isän kuolemasta.

Rantakari kiisti Ilta-Sanomille toimineensa näin. Hän ei omien sanojensa mukaan ollut edes tietoinen tästä ikävästä tapauksesta.

Myös Liigan erotuomarijohto vahvisti Keskisuomalaiselle Rantakarin sanomisen. Vehviläiselle huutaessaan hän ei viitannut millään tavoin maalivahdin perhetapahtumiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.