JYP teki tappiota 339 000 euroa

JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius ei edes yrittänyt muuttaa mustaa valkoiseksi, kun hän julkisti hurrikaaniseuran liiketoiminnan tuloksen kaudelta 2016–17. Vallenius myönsi, että 339 000 euron tappio oli pettymys.

– Tulos on kehno, mutta siitä lähdetään parantamaan hartiavoimin, Vallenius lupasi.

– Nousseet palkkakulut ja niiden kautta tulleet sivukulut selittävät eniten tappiota. Tälle tilikaudelle on osunut myös kertaluonteisia kuluja esimerkiksi urheilullisten olosuhteiden kehittämisen osalta. Toisaalta saatiin kasvatettua yleisökeskiarvoa, ja liikevaihto kasvoi 200 000 euroa, joten hyvääkin kaudelle mahtui mukaan, Vallenius selvitti.

Palkkakulut kasvoivat ainakin osaksi sen vuoksi, että JYP joutui vahvistamaan pelaajarinkiään kauden aikana loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi pelaajia tehokkaasti kehittäneen JYP-Akatemian pyörittäminen on ollut taloudellisesti haastava urakka. Vallenius ei halunnut eritellä nyt poisjäävän Akatemian vaikutusta tulokseen.

– Kyllä se kuitenkin tuntuvasti näkyy, Vallenius mainitsi.

Useat liigaseurat ovat julkistaneet kesän aikana positiivisia tilinpäätöksiä, joten tällä kertaa JYP poikkeaa trendistä. Muiden onnistuminen kuitenkin vahvistaa sitä ajatusta, että urheilubisneksen pyörittäminen ei sittenkään ole mahdotonta.

– Loppupelissähän kyse on vain yhteen- ja vähennyslaskusta. Mutta on ollut mahtavaa nähdä, että muualla tehdään tulosta. Eiköhän mekin ensi vuonna plussalle päästä, Vallenius totesi.

Se ainakin on JYPin tavoite.

– Tälle kaudelle on budjetoitu pientä voittoa ja kokonaisbudjetin kasvua. Alkukausi näyttää hyvältä myynnillisesti niin kumppaneiden kuin yleisön suuntaan. Tavoite vaikuttaa ihan realistiselta, Vallenius näki.

Myynnin pitääkin onnistua, sillä on selvää, että pian alkavan liigakauden nimekäs joukkue syö myös euroja.

– Hyville pelaajille pitää maksaa myös palkkaa. Toisaalta sitten urheilullinen menestys lisää myös tuloja, Vallenius muistutti.

Pidemmällä aikavälillä JYP toivoo Hippokselle kenties nousevan uuden areenan tuovan lisää euroja kirstuun.

– Ottelutapahtuma on meille iso tulonlähde. Ja sitä isompi se on, mitä paremmissa olosuhteissa ollaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .