JYP-vahdille pääsarjadebyytti game sevenissa

JYPin maalille toisessa erässä vaihdettu Dennis Saikkonen muistaa varmasti uransa ensimmäisen pääsarjaottelun lopun ikäänsä.

Uuniin game sevenissa, hirmuisen huutomyrskyn ja vastustajan hurmoksen keskellä. Saikkonen torjui ottelussa kymmenen kutia ja päästi yhden kiekon selkänsä taakse. Hän ei nähnyt maalin edustan trafiikin takaa kiekkoa, kun Per Savilahti latasi vajaat kaksi minuuttia ennen loppua voittomaaliksi jääneen 5–4 -osuman.

– Se oli hieno taistelu joukkueelta. Jokainen pelaaja halusi voittaa tämän sarjan vaikka väkisin, mutta nyt se ei sitten riittänyt, eleettömästi esiintynyt Saikkonen suri SaiPan lähetettyä JYPin kesälomille otteluvoitoin 4-3.

Suomen, Ruotsin ja Sveitsin kansalaisuudet omistava Saikkonen luisteli torjuntatöihin ajassa 38.10, kun SaiPa oli nakuttanut kahdessa ja puolessa minuutissa kolme kiekkoa Sami Rajaniemen selän taakse. Ykkösvahti Tuomas Tarkki oli vatsataudin vuoksi sivussa.

– Ei siinä mitään ihmeempää liikkunut mielessä. Hienoa oli päästä pelaamaan tietysti, hallissa oli aivan mieletön tunnelma, Saikkonen ihasteli.

21-vuotias veräjänvartija väitti, että mitään ylimääräistä jännitystä ei ollut, vaikka JYP-debyytti nähtiin puolivälieräsarjan seitsemännessä ottelussa.

– Samaa jääkiekkoa siellä pelataan, ottelusta riippumatta, Saikkonen kuittasi.

Joulukuussa Akatemian riveihin liittyneen Saikkosen nimi ei kovin monelle kiekkofanille ole vielä tuttu, mutta edustusjoukkueen mukana mies on huhkinut jo pidemmän aikaa.

– Siirtorajan umnpeutumisesta lähtien olen ollut JYPin mukana. Tuttua porukkaa, Saikkonen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.