JYP-vahdin sopimusta kaksi viikkoa jäljellä - "Katsotaan, mitä tapahtuu"

500 liigapeliä täyteen saanut Pekka Tuokkola tietää, että pätkäpestin päättyessä maisema saattaa vaihtua.

Pekka Tuokkola torjui JYPin 5-2 -voitossa Ilvestä vastaan kauden toisen ottelunsa ja ensimmäisen voittonsa.

- Kun miettii, missä ollaan tarvottu, niin kyllä kolmen pisteen voitto tuntuu todella hyvältä, Tuokkola henkäisi.

Hän palasi hurrikaanipaitaan marraskuun maajoukkuetaukoon ulottuneella pätkäpestillä lokakuussa, kun JYPin toinen maalivahti Joona Voutilainen loukkaantui. Voutilaisen huilin venyessä sopimusta jatkettiin joulukuun alkuun saakka.

- Onneksi tämä mahdollisuus tuli täältä kotiseudulta, on aina hienoa painaa Jyppi-paita päälle ja ruveta hommiin, Tuokkola sanoi.

Edellisen kerran hän pelasi neljä viikkoa sitten. Hippoksen lauantai-illassa Tuokkola torjui 21 kiekkoa, eikä antautunut kertaakaan tasakentällisin. Ilveksen molemmat ylivoimamaalit olivat alivoimanelikon virheitä hyödyntäen tekemällä tehtyjä.

- Ensimmäisessä ja vähän toisessa erässäkin huomasi, että pelituntuma on mitä on, mutta sieltä se tulee, kun saa pelejä alle, Tuokkola tiesi.

Ennen ottelun alkua Tuokkolan kouraan lyötiin SM-liigan muistolaatta 500 ottelun kunniaksi kamppailussa numero 501. Liigan tilastoinnissa maalivahtien statistiikkaan lasketaan mukaan kaikki pelit, jossa he ovat olleet pöytäkirjaan merkittyinä. Pelatuissa otteluissa Ilves-kamppailu oli Tuokkolalle järjestyksessään 222.

 

Mutta mitä tapahtuu kahden viikon kuluttua, kun 35-vuotiaan konkarin toinen JYP-pätkä umpeutuu?

- Tosi hyvä kysymys, pari viikkoa tätä nykyistä sopimusta on tosiaan enää jäljellä. Hienoa, että pääsee pelaamaan ja antamaan näyttöjä, mutta en tiedä vielä yhtään, mitä sitten tapahtuu. Toisaalta, ei mun tarvitse sitä vielä tietääkään, Tuokkola tuumasi.

- Ei mulla tietenkään mikään hinku ole lähteä pois, mutta JYPillä on hyvä maalivahtitilanne. Katsotaan, mitä tapahtuu, hän lisäsi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .