JYP ylitti ja alitti tavoitteensa

JYP Jyväskylä Oy:n huhtikuussa päättynyt tilikausi oli 104 000 euroa voitollinen. Toiminnallinen tulos ennen JYP-Akatemialle annettua konserniavustusta ja veroja oli 135 000 euroa. Yhtiön liikevaihto oli 7,4 miljoonaa euroa.

-Tulos on urheiluseurojen mittakaavassa kohtuullinen ja JYP Jyväskylä Oy:n historiassa kahdeksas positiivinen tulos. Tulos on vaatinut hyvää urheilullista ja myynnillistä pärjäämistä ja totta kai myös kulujen hallintaa, JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni luonnehti.

Tilikausi oli vuonna 1999 perustetun JYP Jyväskylä Oy:n neljästoista. Valtaosa tappiollisista tilikausista on peräisin yhtiön alkutaipaleelta.

Ennen kauden alkua JYP ilmoitti SM-liigan mediaoppaassa tavoittelevansa seitsemän miljoonan euron liikevaihtoa ja 200 000 euron tulosta. Liikevaihto siis ylitti tavoitteen, mutta tulostavoitteestaan kiekkoyhtiö jäi 96 000 euroa.

Lukuja selittänee osaltaan NHL:n työsulku, joka lennätti Hippokselle Rich Peverleyn ja Lars Ellerin. Muutenkin pelaajaliikenne oli kauden mittaan vilkasta. Huhtikuussa pronssia voittanut JYP maksoi kuukausipalkkaa viime tilikaudella peräti 53 työntekijälle. Toisaalta kassaa lihottivat KHL:aan siirtyneistä J-P Hytösestä ja Jani Tuppuraisesta saadut korvaukset.

Taseen loppusumma oli 3,8 miljoonaa euroa ja yhtiön oma pääoma 1,3 miljoonaa euroa.

-JYP on viritetty hyvään iskuun. Panostamme paljon joukkueeseen, Synergia-areenaan ja muun toimintamme kehittämiseen, mikä merkitsee korkeaa kulutasoa. Pelaamme SM-liigan pienimmällä areenalla, joten meidän on oltava tosi hyviä niillä alueilla, joissa seinät eivät aseta menestysrajoituksia. Jokaisen ansaintalogiikkamme lohkon onkin toimittava päivästä toiseen huipputasolla, ja se vaatii paljon koko JYP-organisaatiolta, linjasi Tyni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.