JYP yrittää ahtautua voittoputkeen - Muukalais-Kärpät vierailee Hippoksella

ASETELMA: JYP avasi kautensa viikonloppuna raapaisemalla tuplapeleistä kaksi voittoa HIFK:sta, joista jälkimmäisen jatkoajalla. Reilun 120 minuutin ainoa varsinainen kauneusvirhe oli lauantain Helsingin ottelun toinen erä, jossa hurrikaaniryhmä oli sanalla sanoen surkea. Kolmannen erän väkevä vyörytys nosti kuitenkin JYPin 0-3 -tappiolta 4-3 -jatkoaikavoittoon.

Kärpät puolestaan kohtasi kahteen otteeseen HPK:n hakien vieraskentältä kolme pistettä 2-1 ja häviten kotona voittomaalikisan jälkeen 2-3. Kärpät hallitsi kotiotteluaan välillä melko selkeästikin ja voitti laukaukset peräti 72-34, mutta törmäsi kerta toisensa jälkeen 38 kertaa torjuneeseen Emil Larmiin.

Sekavan viime kauden jälkeen Oulussa puhaltavat jälleen uudet tuulet, nyt Mikko Mannerin komennossa, mutta suurimpien mestarisuosikkien joukkoon hieman muukalaislegioonan oloista joukkuetta ei tohdi nostaa. Liikevaihdoltaan liigan jättiläisiin kuuluva ryhmä voi pahimmassa tapauksessa vajota alemman keskikastin harmaaseen massaan.

JYP lähtee illan kamppailuun suunnilleen samalla kokoonpanolla, jolla se lauantain kamppailun lopetti. Ykkösketjuun noussut Jerry Turkulainen jatkaa Jarkko Immosen ja Juuso Puustisen rinnalla, Jani Tuppurainen puolestaan pelaa kolmosessa Antti Suomelan ja Joonas Nättisen kanssa. Aloittava maalivahti vaihtuu, kun tolppien väliin luistelee jälleen Jussi Olkinuora. Sairastuvalla jatkavat Miika Lahti, Ossi Louhivaara ja Juuso Vainio.

Kärppien kokoonpanosta puolestaan putosi kaksi pelaajaa lauantain kierroksen seurauksena. Mikael Ruohomaa on sivussa loukkaantumisen vuoksi, Jari Sailio puolestaan sai kolmen ottelun pelikiellon päähähn kohdistuneesta taklauksesta.

ARVIO: JYP on kiskonut kauden kummassakin liigaottelussaan neljä maalia ja haarukkaan 3-4 se osunee tänäänkin. Kärpät jää yhteen tai kahteen.

SEURAA HEITÄ: Ennen liigakauden alkua pelatut harjoitus- ja CHL-ottelut antoivat viitteitä siitä, että Robert Rooba on virittelemässä uransa läpimurtokautta. Liigan avausviikonloppu ei ainakaan laimentanut odotuksia, kun virolaishyökkääjä rankaisi HIFK:ta 3+1 tehoilla ja johtaa SM-liigan pistepörssiä.

Kärppäpuolustukseen try out -sopimuksella loppukesästä liittynyt Teemu Kivihalme on mielenkiintoinen pelaaja. 22-vuotias amerikansuomalainen pelasi viikonloppuna uransa ensimmäiset ammattilaissarjan ottelut. Peliaikaa kertyi keskimäärin rapiat 18 minuuttia ottelua kohden ja hyvin liikkuva puolustaja iski myös ensimmäisen liigamaalinsa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .