JYPillä Berliinissä jopa yhdeksän miehen vajaus

JYPillä on jäljellä vielä kaksi liigaottelua ennen joulutaukoa, joka ei tosin ole hurrikaanipaidoille tauko ollenkaan. Ensi keskiviikkona matka vie Berliiniin European Trophyn lopputurnaukseen. Turnaus on viimeinen laatuaan, kun ET muuttuu ensi kaudella Champions Hockey Leagueksi (CHL).

Hurrikaanileirissä toivotaan nyt sormet ja varpaat ristissä, että huominen KalPa-ottelu ja lauantain Pelicans-vääntö eivät missään tapauksessa venyttäisi joukkueen sairaslistaa. Puolustajista kun ovat tällä hetkellä sivussa Mikko Viitanen, Yohann Auvitu, Mikko Kalteva sekä Jyrki Välivaara. Kolme ensin mainittua eivät varmuudella ole mukana europeleissä. Viitasen sairasloma kestää helmikuulle, Auvitua odotellaan kaukaloihin tammikuussa.

Välivaara puolestaan saatetaan hyvässä lykyssä nähdä askissa.

– Hänen kohdallaan tilanne ei ole edes päivä päivältä, vaan tunti tunnilta. Toivotaan parasta, kakkosvalmentaja Harri Laurila totesi.

Hyökkääjistä poissa rivistä ovat Jani Tuppurainen, Anssi Löfman ja Markus Poukkula. Löfman on jo palannut jääharjoituksiin, Tuppuraisen ja Poukkulan tilanne lienee mutkikkaampi.

Eikä siinä vielä kaikki. Loukkaantumisten lisäksi alle 20-vuotiaiden maajoukkue vie ensi viikolla JYPiltä Juuso Ikosen ja Topi Nättisen. Tshekin maajoukkue sentään jätti Petr Hubacekin hurrikaaninuttuun, eikä valinnut miestä Venäjän EHT-turnaukseen, joka pelataan tänä vuonna Sotshin olympianäyttämöllä.

JYPillä on verkot vesillä paikkaavien hankintojen suhteen, mutta toistaiseksi pelaajauutisia ei ole kuulunut. KalPan ruotsalaispuolustaja Adam Masuhria on tiettävästi tarjottu hurrikaanipaidoille, mutta kauppa tyssäsi Masuhrin yli 200 000 euron kausittaiseen palkkashekkiin.

Kakkosvalmentaja Laurilan mukaan Berliinin reissu on ammattilaisjoukkueen pelimatka, ei mikään huviretki. Loukkaantuneiden listalla olevat jäävät kotiin nuolemaan haavojaan.

– Pelamaanhan sinne mennään. Ne lähtevät mukaan, jotka siihen kykenevät, Laurila ilmoitti.

Kiekko-Keskisuomalainen raportoi JYPin edesottamukset paikan päältä Berliinistä. Hurrikaanipaidat kohtaavat ensi torstaina Djurgårdenin ja perjantaina Luulajan. Lohkon voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.