JYPillä kaamea 0–2-historia

Pudotuspeleistä 0–2-tappioasemasta nouseminen on harvinaista herkkua. Se on esimerkiksi niin harvinaista, että JYPiltä se ei ole onnistunut koskaan.

JYPin pudotuspelihistoria tuntee neljä tilannetta, jolloin joukkue on ollut otteluvoitoissa 0–2-tappiolla. Historia on lohdutonta luettavaa.

Keväällä 1991 puolivälierissä arkkivihollinen KalPa karkasi 2–0-johtoon ja eteni välieriin voitoin 3–0. Silloin jatkopaikka heltisi kolmella kiinnityksellä.

Vuotta myöhemmin finaaleissa pelattiin paras seitsemästä järjestelmällä. Runkosarjan voittanut JYP hävisi kaksi ensimmäistä loppuottelua Teemu Selänteen tähdittämälle Jokereille ja lopulta narrinutut vohkivat Kanada-maljan voitoin 4–1. JYP voitti sarjan kolmannen kamppailun.

1999 puolivälierissä runkosarjaa suvereenisti hallinnut TPS rökitti JYPiä ensimmäisessä ottelussa peräti 8–0. Hurrikaanipaidat eivät siitä toipuneet, vaan hävisivät kaksi seuraavaa numeroin 2–3 ja 1–5. Tässäkin tapauksessa kolme voittoa riitti jatkoon.

Kaksi vuotta sitten Blues taisteli itsensä runkosarjan yhdeksänneltä sijalta finaaliin asti. Runkosarjan ykkösen JYPin kone ei välierissä käynnistynyt missään vaiheessa ja Blues voitti sarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista. JYP vei kolmannen, mutta Blues jälleen kaksi seuraavaa ja eteni finaaleihin voitoin 4–1.

Tällä kaavalla edeten JYP siis voittaa perjantain kamppailun Hippoksella, mutta häviää lauantaina Porissa ja jälleen maanantaina Jyväskylässä.

Onko hurrikaanipaidoista mallia 2013 rikkomaan kirouksen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Konkari kansanedustajalle: "Eihän sitä samalla tavalla voi lopettaa!"