JYPille täysi pistesaalis Vaasasta

JYP kohtaa lauantaina vierasottelussa Vaasan Sportin. Ottelu alkoi kello 17.

Ensimmäinen erä:

Sportin Aleksi Laakso otti jäähyn kiinnipitämisestä ajassa 4.20. Neljä sekuntia jäähyn umpeutumisen jälkeen JYPin Jani Tuppurainen iski ottelun avausmaalin ajassa 6.24. Maalin syöttäjiksi merkittiin Janne Tavi ja Juuso Vainio.

JYPin Antti Suomela ja Michel Miklik kärsivät kahden minuutin rangaistuksen ensimmäisen erän jälkimmäisellä kympillä. Sport ei pystynyt ylivoimatilanteita hyödyntämään.

Ajassa 18.43 Sport tuli kuitenkin tasoihin Filip Riskan maalilla, jonka syöttivät Otto Karvinen ja Robin Salo.

Laukausten valossa JYP oli erässä jonkin verran niskan päällä. Sportin Mika Järviselle merkittiin 15 torjuntaa ja JYPin Juho Olkinuoralle kymmenen.

Toinen erä:

JYPin Tuomas Pihlman komennettiin kahden minuutin jäähylle poikittaisesta mailasta ajassa 22.30. Sportin Tuomas Vänttinen osui ylärimaan, mutta sen lähemmäksi kotijoukkue ei ylivoimalla maalintekoa päässyt.

Sport sai hetken päästä uuden ylivoimamahdollisuuden, kun Niklas Friman sai jäähyn kampituksesta ajassa 25.53. JYP selvitti kuitenkin alivoimatilanteen.

JYP pääsi puolestaan ylivoimalle, kun Lassi Kokkala otti kiinnipitämisjäähyn ajassa 33.27. Ylivoimalla JYPin slovakkivahvistus Michel Miklik onnistui maalinteossa jo viidennen kerran liigaurallaan. Maali syntyi ajassa 35.21 Antti Suomelan laukauksen jälkitilanteesta. Toisen syötön maaliin sai Joonas Nättinen.

Sport onnistui kuittaamaan nopeasti, kun Aleksi Ainali toimitti kiekon Olkinuoran taakse ajassa 36.09. Maalin syöttivät Tomi Körkkö ja Mikko Pukka.

JYPin Janne Tavi onnistui maalinteossa kahdeksan sekuntia myöhemmin, ja vieraat siirtyivät 2–3-johtoon. Syöttöpisteen sai Juha-Pekka Hytönen.

Erässä syntyi siis kolme maalia 56 sekunnissa.

Sportin Järvinen torjui toisessa erässä kymmenen kertaa. JYPin Olkinuoralle kertyi seitsemän torjuntaa.

Kolmas erä:

Tuomas Pihlman vei JYPin ylivoimalla 2–4-johtoon, kun Sportin Ville Viitaluoma istui kahden minuutin rangaistusta. Maali syntyi ajassa 46.35, ja sen syöttivät Miklik ja Suomela.

Sport yritti kolmannen erän lopussa kavennusta ilman maalivahtia. Juha-Pekka Hytönen iski kuitenkin kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi loppulukemiksi 2–5.

Sportin Mika Järviselle kertyi ottelussa kaikkiaan 33 torjuntaa. JYPin Olkinuora torjui 23 kertaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .