JYPiltä meni pelikaani turbiinista läpi

Muistilokeroita täytyy kaivella aika pitkään, ennen kuin sieltä löytyy niin surkeasti esiintynyt JYP, kuin mitä tiistai-iltana Hippoksella nähtiin. Pelicans otti komennon heti kättelyssä, eikä hurrikaanipaidoilla ollut juurikaan sanomista missään vaiheessa.

JYPiltä meni niin sanotusti pelikaani turbiinista läpi. (Se kummeli-sketsi muistattehan?)

Antti Tyrväinen ja Jani Forsström veivät vierasjoukkueen 2-0 –johtoon reilussa 13 minuutissa. JYP yritti toisessa erässä roikkua mukana Sami Vatasen ja Jani Tuppuraisen maaleilla, mutta ei päässyt missään vaiheessa nousemaan edes tasoihin, kun Tyrväinen iski uudelleen Vatasen ja Tuppuraisen osumien välissä ja samaan saumaan ehti ilkkua myös JYP-kasvatti Arsi Piispanen. Piispasen 4-1 tosin oli paitsiomaali, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että Pelicans otti täysin ansaitut kolme pistettä. 5-2 –loppulukemat herkutteli tyhjiin kultakypärä Juhamatti Aaltonen.

Pelicans vei JYPiä tämän kauden kohtaamisissa voitoin 3-1.

-Jyppi sytyttää meidät aina. Meillä on monta kaveria jotka ovat pelanneet JYPissä ja tietysti hallitsevan mestarin haluaa jokainen joukkue voittaa, itsekin JYP-taustainen Pelicans-luotsi Mika Toivola myhäili.

Lahtelaisen jätkälauman ongelma paljastui samassa lauseessa. JYP sytyttää, aika moni muu ei sytytä. Ja silloin pelikaania viedään. Tällä kertaa joukkue oli kuitenkin tulta ja tappuraa, eikä JYPillä ollut mitään mahdollisuuksia. Pelicansilla oli fyysinen yliote, se taklasi railakkaasti ja voitti valtaosan kaksinkamppailuista.

Joku miettii, joku ei

Päävalmentaja Risto Dufva haki selityksiä ”tsykologiasta”.

-Kaksi uutta liikkuvaa osaa (Jussi Makkonen ja Antti Pihlström) ja molemmat sinne pyramidin yläpäähän. Joukkueen pitää rakentua uudelleen, Dufva sanoi.

Dufvan mukaan osaan porukasta muutokset vaikuttivat, osaan ei.

-Joku miettii, että mikä minun roolini on jatkossa, joku toinen ei. Sami Vatanen esimerkiksi pelasi loistavan ottelun eikä paljon murehtinut. Vastaavasti moni pelaaja pelasi huonoimman ottelunsa minun aikanani, Dufva sanoi.

Vatasen ohella ainoa puhtaat paperit ansainnut hurrikaanipaita oli Tuomas Pihlmanin ja J-P Hytösen poissaolojen vuoksi kultakypärää kantanut Tuppurainen. Tuppurainen korosti yksilön vastuuta.

-Jokaisen pitää valmistaa itse itsensä jokaiseen otteluun. Kukaan ei tee sitä kenenkään puolesta, Tuppurainen murahteli.

Dufvan mukaan tiistain Pelicans-ottelu saattaa vaikuttaa vielä JYPin ja D Teamin kokoonpanoihin. D Teamiin passitetut pelaajat voidaan ottaa takaisin liigaryhmän mukaan niin kauan kun he eivät ole pelanneet mestiksessä.

-Nyt täytyy pohtia, ketkä pelaavat huomenna D Teamissa. Viikonloppuna tehty jako oli luottamuslause niille pelaajille, jotka jäivät JYPiin. Jos vastaus luottamukseen oli tämä, on miettimisen paikka, Dufva jyrisi.

Tänään JYPissä pelanneet eivät voi enää tällä kaudella siirtyä D Teamiin lukuun ottamatta 1989 tai myöhemmin syntyneitä. Jos D Teamista siis otetaankin vielä lisää pelaajia JYPiin, se tietää monelle pelaajalle katsomokomennusta kevään aikana.

”En kai minäkään niin tyhmä ole”

Dufva otti pyydettäessä kantaa myös Urheilulehden ja Urheiluruudun julkisuuteen heittämään tietoon, jonka mukaan maajoukkuetta käytettiin valttikorttina neuvotteluissa Jussi Makkosen ja Antti Pihlströmin kanssa.

-Maajoukkueen pelaajavalinnoista vastaavat manageri Jari Kurri ja päävalmentaja Jukka Jalonen. En kai minäkään ole niin tyhmä, että sanoisin pelaajalle, että tule meille niin pääset maajoukkueeseen, Dufva tuhahti.

-Astuisin siinä omien esimiesteni varpaille. Tässä maassa on erotettu pääministereitäkin vähemmästä, Dufva tokaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.