JYPiltä sivussa kuusi miestä, KalPa nokittaa seitsemällä

JYP esittelee KalPa-ottelussa uuden puolustajansa Jussi Halmeen. JYP saa myös merkittävän vahvistuksen takaisin sairastuvalta.

ASETELMA: JYP on kovaa tekoa, mutta nyt jos koskaan mitataan, kuinka kovaa. Takana on kaksi peräkkäistä tappiota rökälemaalierolla 1–8 ja sairastuvalla pitkästi toista kentällistä runkoukkoja.

Vastaan asettuu KalPa, jonka kausi on ollut melkoisen tuskainen, mutta joka on viime kierroksilla pystynyt nostamaan päätään. Huolimatta siitä, että miehiä on telakalla suunnilleen sama määrä kuin JYPillä. KalPa voi silti omaksua kaikessa rauhassa kiusaajan roolin, etenkin kun pelataan Hippoksella. Hurrikaanipaitojen ei sovi kotona pikkuveljelle hävitä, ei vaikka mikä olisi.

JYPin vahvuus pitkin kautta on ollut se, että ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta. Ketju kuin ketju on kärsinyt ajoittain kuivasta kaudesta, mutta paikkaajia on löytynyt ilta toisensa jälkeen. Mutta hyökkääjät tarvitsevat toki tukea myös takalinjoilta. Sieltä puuttuu nyt valtavasti rutiinia. Nuorten pitäisi pystyä olemaan samaan aikaan pelirohkeita, mutta myös maltillisia.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen vähämaalisia. JYP voitti syyskuussa Niiralan montussa Eric Perrinin jatkoaikamaalilla 2–1 ja lokakuussa Hippoksella Ossi Louhivaaran ainokaisella 1–0. Nyt voi kuitenkin olla, että viisikkopeli rakoilee varamiehisyyden vuoksi ja maalipaikkoja siunaantuu virheiden kautta aiempia kohtaamisia enemmän. Siitä on toki vielä jonkin verran matkaa verkonheilutteluun.

JYPillä on pieni lepoetu, kun se huilasi tiistaina KalPan pelatessa samaan aikaan Helsingissä HIFK:ta vastaan. Kaiken lisäksi ottelu päättyi kilpipaitojen ja ennen muuta maalivahti Pekka Tuokkolan kannalta karmaisevaan tappioon, kun 3–0 johto muuttui ottelun jälkimmäisellä puoliskolla 3–4 -jatkoaikatappioksi. KalPan maalille luisteleekin tänään HIFK-laina Antti Ore.

Loukkaantuneiden listoilla tosiaan on mittaa ihan riittävästi. JYPiltä puuttuvat Mikko Viitanen, Yohann Auvitu, Jyrki Välivaara, Mikko Kalteva, Anssi Löfman ja Markus Poukkula, KalPalta puolestaan Luke Pither, Sami Kapanen, Ossi Saarinen, Antti Halonen, Jyri Junnila, Joona Harjama ja Heikki Liedes.

Huhhuijaa.

JYP hankkikin aivan ottelun alla täydennystä, kun alkukaudella Lekissä ja SaiPassa pelannut puolustaja Jussi Halme liittyi ryhmään loppukauden kattavalla sopimuksella.

ARVIO: Tasaista vääntöä sopii povata, tosin kenties hieman kahta aiempaa kohtaamista runsasmaalisempaa. JYP iskee 3–4 maalia, KalPa yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Vuodenvaihteen alle 20-vuotiaden MM-kisoja silmällä pitäen kaukalossa nähdään tänään mielenkiintoinen taistelupari. JYPin osalta tulessa on 19-vuotias Topi Nättinen, joka kärkkyy yhtä sentterin paikkaa Karri Kiven miehistössä. Nättinen on pelannut tällä kaudella liigassa viisi ottelua tehoin 1+1. Muutoin kausi on sujunut Akatemian riveissä mestiksessä.

Nättinen kanssa samoista tonteista vääntää vasta 18-vuotias Saku Kinnunen. KalPa-debytantti on rohmunnut tulokaskaudellaan tilastoihin jo 28 ottelua kirjauttaen tehot 3+4. Niin Kinnunen kuin Nättinenkin on pienikokoinen, vikkeläliikkeinen sentteri, jolla on hyvä hockey sense. Kumpikin lienee lähellä kisapaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP vahvistuu konkaripakilla