JYPin Eric Perrin: "En ole kokenut muualla vastaavaa"

JYPin tuorein pelaajahankinta Eric Perrin, 34, on nähnyt urallaan suurempia ja hohdokkaampia jäähalleja kuin Jyväskylän Hippos. Silti kandalaissentterin mielestä juuri Jyväskylä oli se paikka, jonne hän halusi vielä urallaan palata.

– Olen pelannut monissa eri joukkueissa ja sarjoissa, mutta urani parhaat muistot ovat Jyväskylästä. Siksi halusin tulla takaisin tänne pelaamaan ja nyt se vihdoin toteutuu, Perrin kertoi tiistaina JYPin tiedotustilaisuudessa.

Perrin ehti pelata JYPissä vain yhden kauden (2002–03), mutta jo se riitti vakuuttumaan hänet Jyväskylästä kiekkokaupunkina.

– Kun pelasin viimeksi seitsemän vuotta sitten täällä, minä ja perheeni viihdyimme täällä erinomaisesti. Koko tämä kaupunki ja kaikki fanit saivat olomme tuntumaan kotoisaksi, enkä ole muualla kokenut vastaavaa. Tuntuu upealta, että niin monen vuoden jälkeen fanit tuntuvat yhä muistavan minut.

NHL-ura paketissa

Perrin pelasi viime kauden Venäjällä Omskin KHL-joukkueessa. Vuosi itänaapurissa ei ollut kuitenkaan pelillisesti aivan odotusten mukainen, ja 55 ottelussa Perrin kokosi tehot 7+12=19.

– Vuosi Venäjällä oli kylläkin mielenkiintoinen elämänkokemus, kanukki naurahti.

Tänä syksynä kanadalainen oli puolestaan lähellä yksisuuntaista sopimusta NHL-seura Tampa Bayn kanssa. Kontrahti kuitenkin kariutui, kun Perrin tippui harjoitusleirillä viimeisten pelaajien joukossa Tampan pelaajistosta.

– Halusin vielä kerran urallani kokeilla siipiäni NHL:ssä. Nyt se on takanapäin, eikä minun tarvitse ainakaan katua, ettenkö olisi yrittänyt, suoran kaksivuotisen sopimuksen JYPin kanssa allekirjoittanut Perrin järkeili.

– Nyt olen vain erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta Jyväskylässä. En voisi toivoa parempaa paikkaa minulle nyt, hän jatkoi.

Perrin pelaa ensimmäisen pelinsä JYPin paidassa yli seitsemän vuoden tauon jälkeen keskiviikkona, kun hurrikaanilauma saa vieraakseen Pelicansin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Perrin pikakiiturien ketjuun

Risto Dufva: Raha olisi ainoa peruste, jos lähtisin Venäjälle

Veikkaaja: Dufvaa hamutaan Venäjälle