JYPin Lahti lopetti Kärppien pyristelyn 2–0-maalillaan

Hallitseva Suomen mestari JYP säilytti kotietunsa jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjassa Kärppiä vastaan, kun keskisuomalaiset väänsivät 2–0-voiton. JYP johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1.

JYP tuli otteluun hurjalla ryminällä ja onnistui maalinteossa jo kolmannella minuutilla, kun Filip Riska ohjasi maalin edestä Mikko Viitasen siniviivalaukauksen ohi Kärppä-vahti Tuomas Tarkin.

Joukkueiden välinen kolmas ottelu oli ensimmäistä kertaa sarjassa todellista pudotuspelivääntöä, ja tunteet kuumenivat puolin ja toisin. JYP hiillosti eritoten Kärppien Pavel Rosaa, joka räyhäsi lopulta itselleen 10 minuutin käytösrangaistuksen. Varsinkin päätöserässä kaukalossa oli kuuma tunnelma, ja rangaistuksia vihellettiin peräti 52 minuutin edestä.

Kiihkeän taiston käänsi lopulta edukseen JYPin neloskentän työmyyrä Miika Lahti. Lahti ratkaisi ottelun ajassa 53.43. JYP-hyökkääjä nousi röyhkeästi kulmasta ja laukaisi kiekon häkkiin.

– Kaksi ensimmäistä ottelua olivat sellaista runkosarjalätkyttelyä, mutta tämä oli todellinen play off -peli, JYP-luotsi Risto Dufva sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.