JYPin maalitykki siirtyy Sveitsiin - palaa megasopimuksella

JYPissä tällä kaudella eniten maaleja tehnyt hyökkääjä Ossi Louhivaara siirtyy Sveitsiin. Louhivaara pelaa seuraavat kaksi kautta Lausanne HC:n riveissä. Tämän jälkeen Louhivaara palaa JYPiin ja on sopinut pelaavansa hurrikaanipaidassa peräti viisi kautta, kevääseen 2021 asti.

Lausannessa pelaa myös Louhivaaran ex-joukkue- ja ketjukaveri Juha-Pekka Hytönen.

Osapuolten aiemmin talvella tekemä viisivuotinen sopimus mahdollistaa Louhivaaran Sveitsin-vierailun ilman, että sopimuksen pituus muuttuu.

– Ossin lähtö on meille iso menetys, mutta se lohduttaa, että kaudesta 2016–17 eteenpäin hän pelaa jälleen JYP-paidassa, JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni sanoo.

Louhivaara, 30, on pelannut JYPissä kaudesta 2004–05 lähtien. Nyt päättyneellä kaudella Louhivaara teki maaliennätyksensä, 21 osumaa, ja oli myös joukkueen tehokkain maalintekijä.

Kotkan Titaanien kasvatti on pelannut koko liigauransa JYPissä. 532 runkosarjaottelussa hän on tehnyt tehot 117+139=256 ja pudotuspelien 81 ottelussa 22+16=38. Jäähyminuutteja hän on kerännyt 152.

Sopimustilanne 8.4.2014:

Ulkomaalaisista kapteeni Eric Perrin jatkaa Jyväskylässä. Yohann Auvitu on sen sijaan siirtymässä (Max Wärnin kanssa) HIFK:n riveihin, ja Brian Salcido tuskin palaa Synergialle.

Päättyneen kauden pelaajista vailla sopimusta ovat lisäksi Mikko Viitanen, Jyrki Välivaara, Jussi Halme ja Juuso Ikonen. Markus Poukkulalla on optio kaudesta 2014–2015. Jani Tuppuraisen sopimus mahdollistaa visiitin KHL:ssä.

Juttua korjattu 9.4. kello 8.53: Sopimustilanne

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ossi Louhivaaralle viisivuotinen JYP-sopimus