JYPin ongelma nosti taas päätään, takaa-ajajat tappituntumalla

ASETELMA: Vielä tammikuun puolivälissä näytti siltä, että JYP on tukevasti kuuden joukossa. Hiljalleen takaa-ajajat ovat kuitenkin liimautuneet kintereille ja "turvaa" on enää vain kolme pistettä. Viimeisen neljän viikon aikana JYP on pelannut kahdeksan ottelua, joista on saaliina 11 pistettä. Takaa-ajajista illan vastustaja Tappara sekä edelliset 20 kierrosta lähes Kärppien tahtiin pisteitä rohmunnut Blues ovat olleet huomattavasti kovemmassa tikissä. Näiden takana vaanii vielä SaiPa, joka on edennyt viime kierrokset tasatahtia JYPin kanssa. Tappara ja Blues ovat JYPistä kolmen pisteen päässä, SaiPa kuuden. Aivan tappituntumalla siis.

Lauantain kamppailu Kärppiä vastaan oli merkillinen ottelu. 14 minuutissa sarjakärki ja ylivoimainen mestarisuosikki johti jo 4–0. Syynä oli paitsi Kärppien murhaavan tehokas viimeistely, myös JYPin lepsu puolustaminen. Puolustusalueen puolustuspeli on ollut hurrikaanipaitojen merkittävin yksittäinen haaste Marko Virtasen päävalmentaja-aikana. Viime kauden kaltaista sekoilua ei enää ole nähty, mutta ajoittain ongelma nostaa päätään. Juuri näin kävi Kärppien kanssa. Kaksi jälkimmäistä erää JYP oli kuin eri joukkue, mutta voittotaistelun kannalta oli jo liian myöhäistä.

Sarjataulukon osalta auki ovat niin taivas kuin helvettikin. Illan ottelun jälkeen hurrikaanipaidoilla on vielä kymmenen kamppailua tähteellä. Luiskahtaminen sääliplayoffiin, runkosarjan kakkossija ja kaikki sijoitukset siltä väliltä ovat edelleen realismia. Ohipeleihin ei ole varaa.

JYPin sairaslistalla jatkaa pitkäaikaispotilaiden Mikko Viitasen ja Mikko Mäenpään lisäksi Juuso Ikonen. Tapparalta loukkaantuneena on ainoastaan Pasi Puistola, Josh Green puolestaan on pelikiellossa kymppitilin täyttymisen vuoksi. Konkarin puuttuminen puraisee, hän on paukuttanut umpituskaisen alkukauden jälkeen 13 edelliseen otteluun tehot 8+4.

ARVIO: Kauden keskinäisissä kohtaamisissa on nähty toistaiseksi vain kotivoittoja, kun JYP on voittanut Jyväskylässä 3–2 ja 4–2, Tappara puolestaan Tampereella 3–2. Kotikaukalo ja kuntopuntari tekevät Tapparasta suosikin, 3–4 maalia kirvesrinnoille, 1–2 JYPille.

SEURAA HEITÄ: Mihin ovat kadonneet Anssi Löfmanin tehot? Sentteri puurtaa tunnollisesti tehomiesten Jani Tuppuraisen ja Markus Hännikäisen keskellä, mutta menetettyään tammikuisen loukkaantumisen vuoksi neljä ottelua, ei Löfman ole tehnyt pistettäkään. "Kiikarijaksolla" on mittaa jo kuusi ottelua. Sitä ennen Löfman nakutti 34 peliin tehot 11+10.

Yksi pääsky ei tunnetusti kesää, mutta kun Henrik Haapala palasi joulun jälkeen vihdoin Tapparan kokoonpanoon koko alkukauden kestäneen loukkaantumisen jäljiltä, ottivat kirvesrinnat ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa liki kahteen kuukauteen. Pienikokoisen, energiaa pursuavan hyökkääjän paluun jälkeen Tappara on saalistanut 18 ottelusta 38 pistettä. Haapalan henkilökohtainen saldo on 4+5.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.