Pronssia juhlittiin railakkaasti – Lukon ja JYPin pelaajat kämppiksinä sairaalassa

Pronssisia mitaleita on juhlittu viikonlopun aikana Jyväskylässä energisesti. JYPin pelaajat ovat olleet tuttu näky kaupungin yökerhoissa perjantaina ja lauantaina, mutta lauantaina päivällä kiekkoilijat vetäytyivät viettämään joukkueen viimeistä päivää yhdessä. Ohjelmaan kuului muun muassa perinteinen Harvian sauna Muuramessa.

– Vietettiin päivä porukassa, ja hienoa oli viettää aikaa vielä niidenkin jätkien kansa, jotka lähtevät meiltä pois. Mutta huippu-urheilijat ovat siitä mainiota porukkaa, että kun kausi päättyy, niin he osaavat omatoimisesti juhlia, JYPin myynti- ja markkinointijohtaja Jari Lindström kertoi sunnuntaina.

Mitalista huolimatta juhlat ovat olleet huomattavasti maltillisemmat kuin vuosi sitten, jolloin JYP voitti SM-liigan mestaruuden. Ulkomaanreissua ei ole tiedossa.

– Vaikka pronssi on voitettu mitali, niin sitä juhlitaan eri tavalla kuin kultaa. Osalla varmaan jatkuu juhlat vielä tänäänkin, mutta osa ulkkareista lähtee jo tänään, Lindström sanoo.

JYPissä pronssia voittivat kanadalaiskapteeni Eric Perrin, kanadalaiset Ramzi Abid ja Darryl Boyce, tshekki Petr Hubacek ja ranskalainen Yohann Auvitu.

Jonnen juhlat jäivät visiitiksi

Yksi kauden valopilkuista ja joukkueen persoonista joutui jättämään pronssijuhlat tällä erää maltillisemmiksi. Hyökkääjä Jonne Virtanen loukkaantui pronssiottelun toisessa erässä törmättyään Lukon Teemu Nurmen kanssa rajun näköisesti.

Eri lähteiden mukaan Virtanen sai aivotärähdyksen ja Lukon Nurmen jalka murtui. Kilpakumppanit jatkoivat näin ollen pronssiottelua Keski-Suomen keskussairaalassa – jakamalla saman huoneen.

Kovan tällin myötä Virtasen osallistuminen pronssijuhliin jäi käväisyksi. Urheilun oikeasta hengestä kertoo se, että ottelussa vielä vastustajina olleet Virtanen ja Nurmi kävivät kahvilla keskenään lauantaina.

– Jonne kävi vain pyörähtämässä juhlissa. Kyllä se siitä pikku hiljaa varmaan kesän jälkeen toipuu normaaliksi, Lindström virnisti sunnuntaina.

– Valitettavasti jääkiekko on välillä tämmöstä. Siinä kun on 100 kiloa elämän iloa vastaan 100 kiloa elämäniloa ja vauhtia mukana, niin tällaista sattuu.

Keskusteluissa ehdittiin pronssiottelun jälkeen tuomita Nurmi törkeästä taklauksesta, mutta Virtanen pisti keskustelulle pisteen Twitterissä lauantaina.

– Tiedän ettei (Nurmi) yrittäny vahingoittaa, keskusteltiin siit ku oltiin kämppiksii pelin jälkee, Virtasen viesti kuului.

– Katoin ton taklauksen ja oon sitä mieltä et jääkiekos välil vaa sattuu. Shit happens. Ei muuta ku toivotaa pikast paranemist Nurmelle, hän twiittasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.