JYPin pistetahti on ollut rampanakin huima

ASETELMA: JYP reuhtoi tiistaina Raumalla erään kauden parhaista vieraspeleistään ja nappasi samalla kolmannen peräkkäisen voittonsa. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen hurrikaaniryhmä on ollut eräs liiga kovimpia tuloksentekoyksiköitä, kun kahdeksan ottelun saldo on 17 pistettä 24 mahdollisesta. Kun ottaa huomioon, että sairastuvalla on ollut jatkuvasti kentällinen ukkoja, on pisteitä ropissut huimaa tahtia.

JYPin materiaali on toki laaja ja Akatemia tuo siihen lisää leveyttä, mutta siltikin loukkaantumiset ovat koetelleet kovalla kädellä. Esimerkiksi Anssi Löfman, jonka piti olla 2–3 -ketjujen kantavia voimia, on menettänyt tällä kaudella jo 16 ottelua. Alakerran isäntä Mikko Viitanen puolestaan on ollut sivussa peräti 23 ottelua ja hänen paluunsa nähdään aikaisintaan helmikuussa. Jari Jääskeläinen ilmoitti eilen uransa päättymisestä vakavan polvivamman vuoksi. Ja niin edelleen. Tästä ottelusta ovat edellä mainittujen lisäksi poissa Jani Tuppurainen, Yohann Auvitu, Markus Poukkula ja Jyrki Välivaara.

Kun otetaan vielä huomioon se, että JYPin joulutauko kestää European Trophyn lopputurnauksen vuoksi tarkalleen jouluaaton ja joulupäivän, niin koko laaja rinki tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Sarjakolmosena keikkuvan isännän vieraaksi saapuva HPK majailee kahdeksan pykälää alempana. Kerho on tällä kaudella toistaiseksi ainoa päävalmentajaa vaihtanut joukkue, kun Kai Rautio sai monoa lokakuun puolivälissä. Raution aikana HPK:lle kirjattiin 14 pistettä 13 ottelusta, kakkoskäskijästä päävastuuseen noussut Pasi Arvonen puolestaan on kirjauttanut 23 pistettä 16 ottelusta. Arvosen aikana suunta on siis ollut oikea, mutta karu fakta on, että HPK on tällä haavaa suunnilleen sillä sijalla, johon sen rahkeet riittävät. Joukkue puolustaa kelvollisesti, se on itse asiassa päästänyt saman verran (67) maaleja kuin JYP, mutta ratkaisijoita on oranssipaitojen riveissä aivan liian vähän. Etenkin kun vasta yhden(!) maalin tehneesä Joonas Vihkosta ei ole sellaiseksi ollut. Syöttöpisteitä sentään on viime kierroksilla ropissut.

HPK:n sairaslistalta löytyvät Jyri Niemen ja Antti Aarnion nimet.

ARVIO: Vaikka HPK on parantanut juoksuaan sitten pahimman murheen alhon, on JYP siipirikkonakin suosikki. Kotijoukkueen 3–1 tai 3–2 -voittolukemat lienevät todennäköisimmät vaihtoehdot.

SEURAA HEITÄ: Suuren kohun saattelemana Bluesista lähtenyt Juuso Ikonen on saanut JYPissä keskittyä kaikessa rauhassa pelaamiseen. Hyvä niin. Ikosen saldo kahdeksassa hurrikaaniottelussa on 0+4. 18-vuotiaalta pojalta ei sovi odottaa ratkaisijaksi nousemista joka ilta, mutta Ikonen pystyy parempaankin kuin mitä keskimäärin on nähty. Ensimmäinen maali uudessa joukkueessa voisi vapauttaa.

Kerhon edellisellä Hippoksen vierailulla Ramzi Abidin murjomaksi joutunut puolustaja Craig Schira pelaa vahvaa kautta. Pistesaldo 4+10=14 oikeuttaa joukkueen sisäisen pörssin kolmossijaan. Lisäksi plusmiinus-lukema +8 on joukkueen paras, vaikka onkin tullut alas päin alkukauden hurjista lukemista. Schira on myös koko kauden SM-liigassa pelanneista peliaika ykkönen yli 24 minuutin ottelukohtaisella keskiarvollaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.