JYPin sairastupa tyhjeni välierään? - Kapteeni yhä pelikiellossa

ASETELMA: Kotimaan sarjojen osalta kummankin joukkueen tilanne on samankaltainen. Sekä JYP että Trinec ovat omissa liigoissaan sijalla neljä, rapiat kymmenen pistettä kärkeä jäljessä. Pelikuorman osaltakaan ei ole juuri eroja. JYP otteli viime viikolla keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina, Trinec puolestaan keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina. Tshekkipoppoo tosin voitti kaikki viime viikon ottelunsa, kun JYP puolestaan kyykkäsi Tappara- ja SaiPa-voittojen välissä KalPaa vastaan.

Humpan juoni on CHL:n pudotuspeleistä tuttu, kahden ottelun yhteistulos ratkaisee ilman vierasmaalisääntöä. Tämän päivän ensimmäinen välierä voi siis päättyä tasan. JYP saa vastaansa joukkueen, joka on samantyyppinen kuin hurrikaanipaitojen puolivälierissä pudottama Kometa Brno. Se ei ole siis perinteinen takatukkataiteilijoiden lauma, vaan tshekkijoukkueeksi työteliäs ja fyysinen ryhmä. Kokemustakin piisaa, joukkueen keski-ikä huitelee JYPin tavoin 28 vuoden tuntumassa.

Vierasjoukkuekin saa epäilemättä kunnon tuen katsomosta, kun Jyväskylään saapui jo eilen jopa 150-200 Trinecin fania. Melko liuta heitä oli seuraamassa jo joukkueiden aamujäitä ja henkilökunta sai Hurrikaani-ravintolassa tarttua jo yhdentoista korvilla oluthanan kahvaan, kun tuotetta kului parhaaseen sleesialaiseen tapaan.

Pelillisellä puolella JYPin kannalta oleellista on säilyttää viime viikon Tappara- ja SaiPa-otteluiden tiivis viisikkopuolustus, mutta myös laadukas kiekollinen peli. Jos käy kuten kävi KalPaa vastaan, ettei hurrikaaniryhmä saa kolmea syöttöä peräkkäin omille, tulee taatusti noutaja.

Aamujäiden perusteella JYP saa tähän otteluun sairastuvalta takaisin tärkeitä pelaajia, kun Mikko Mäenpää, Juuso Puustinen, Jerry Turkulainen ja Henri Kanninen ovat palaamassa ruotuun. Näin loukkaantuneena olisi ainoastaan koko kauden missaava Miika Lahti. KSML.fi ei tavoittanut ketään JYP-valmennuksesta kommentoimaan nelikon pelaamista tai pelaamattomuutta.

Kapteeni J-P Hytönen kärsii vielä tänään ensimmäisen Brno-ottelun päähän kohdistuneesta taklauksesta saamaansa kahden ottelun pelikieltoa.

ARVIO: Kotiaskissaan JYP on suosikki, mutta vastustaja äärimmäisen vaarallinen. CHL on ollut hurrikaaniorganisaatiolle iso teema alusta lähtien ja tämä ottelu on kulkenut enemmän tai vähemmän mielessä mukana jo kuukauden päivät. Ellei lataus karkaa yli, JYP voittaa 4-2 tai 4-3.

SEURAA HEITÄ: JYPin tehokkain pelaaja CHL-väännöissä on ollut joukkueen vanhin pelaaja Jani Tuppurainen lukemin 1+7=8. Tuppurainen on ollut väkevässä lyönnissä myös kotoisessa liigassa. 14+20=34 oikeuttaa pistepörssin viidenteen sijaan. Maaliskuussa 38 vuotta täyttävä hyökkääjä on henkilökohtaisessa ennätysvauhdissaan niin liigassa (51 pistettä) kuin CHL:ssakin (10 pistettä).

Ocelarin tehot Tshekin liigassa ovat levänneet paljolti kahden pelaajan varassa. Maailmanmestari Martin Ruzicka on paukutellut saldon 22+19=41 ja MM- sekä olympiajäiltä tuttu slovakki Tomas Marcinko säestänyt pistein 13+19=32. He ovat joukkueensa ainoat yli kymmenen maalin ja kahdenkymmenen pisteen miehet tällä kaudella. Ruzicka ja Marcinko ovat viimeistelleet Extraligassa kahdestaan peräti kolmasosan joukkueensa maaleista. CHL:ssa tulitukea on tullut toki laajemmalta rintamalta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .