JYPin sankari ei hihkunut riemusta - "Vähän pettynyt olen"

Jussi Olkinuoran mukaan kaksi Trinecin maalia oli otettavissa.

Kuten todettua, JYPin CHL-finaalipaikan ehdoton takuumies oli 41 kertaa torjunut maalivahti Jussi Olkinuora. Pelitilannekoppiensa lisäksi Olkinuora alisti jokaista Trinecin laukojaa voittomaalikisassa.

- Oli hienoa päästä voittomaalikisaan puhtaalla jäällä, liigassahan näin ei ole, Olkinuora viittasi jään puhdistamiseen ennen voittomaalikisaa. Sääntö on voimassa kansainvälisissä peleissä, mutta ei kotoisessa liigassa.

- Näitä on harjoiteltu treeneissä paljon, meillä on hyviä kavereita siihen, hän lisäsi.

Trinecin hurja rynnistys vei kotijoukkueen 4-2 -voittoon toisessa osaottelussa ja kun ensimmäinen kohtaaminen Hippoksella päättyi samoin numeroin JYPille, edettiin jatkoajan kautta voittomaalikisaan.

- Vähän pettynyt olen siihen, että mentiin pitkän kaavan mukaan. Neljä omiin on neljä omiin. Oli siellä pari, jotka olisi pitänyt ottaa, Olkinuora väitti pokkana.

JYP-vahti joutui heti alkuminuuteilla melkoiseen rumputuleen.

- Välillä joutuu hyppäämään altaan syvään päähän ja huomaa olevansa siellä ihan vahingossa, hän luonnehti.

Trinecin kolmas laukoja voittomaalikisassa, puolalaishyökkääjä Aron Chmielewski kävi kuumana epäonnistuneen yrityksensä jälkeen. Olkinuora pudotti tilanteessa mailansa ja Chmielewski nosti kiekon ohi maalin.

- Laukaus oli ihan varmasti jo lähtenyt, kun maila irtosi kädestä. Se voidaan katsoa vaikka videolta. Mutta totta kai tuollainen tilanne turhauttaa, Olkinuora ymmärsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP nousi jyrän alta CHL-finaaliin – "Ihan äärirajoilla oltiin"