JYPin tj: Viiden vuoden päästä olemme jo lähellä eurooppalaisen suurseuran asemaa

Aku Vallenius pyrkii muuttamaan 339 000 euron liiketappion 100 000 euron liikevoitoksi.

JYP aloittaa perjantaina kautensa kotimaisessa Liigassa, mutta seuran toimitusjohtaja Aku Vallenius tähyilee seuran kasvun suhteen vähitellen jo kotimaan rajojen ulkopuolelle.

­– Mietimme jatkuvasti, miten voisimme olla tulevaisuudessa eurooppalainen suurseura. Uskon, että viiden vuoden säteellä olemme jo lähellä sitä, Vallenius kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa.

­– Pyrimme ottamaan jatkuvasti mallia parhaista. Mutta sen lisäksi pidämme kiinni omasta tietotaidostamme ja jyppiläisyydestä.

Ensimmäinen askel kohti suuruutta on kuitenkin kulujen karsiminen, nimittäin viime tilikaudella JYP teki 339 000 euron tappion.
Yksi leikkauksista oli Mestis-seura JYP-Akatemiasta luopuminen, mikä on Valleniuksen mukaan tuottanut seuralle merkittäviä säästöjä.

Myös muita toimenpiteitä on jo tehty, jotta JYP voisi saavuttaa tällä tilikaudella seuran tavoitteleman 50 000–100 000 euron liikevoiton.

– Paukkuja on parempaan. Suomalaisessa urheiluseuroissa voiton tekeminen on haastavaa, muttei mitenkään mahdotonta. Luotan, että tulevaisuudessa myös JYP tekee plusmerkkistä tulosta.

Lue Valleniuksen pitempi haastattelu tiistain Keskisuomalaisesta, josta löytyy kahdeksan sivun ennakkopaketti liigakaudesta 2017–2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.