JYPin tj: Viiden vuoden päästä olemme jo lähellä eurooppalaisen suurseuran asemaa

Aku Vallenius pyrkii muuttamaan 339 000 euron liiketappion 100 000 euron liikevoitoksi.

JYP aloittaa perjantaina kautensa kotimaisessa Liigassa, mutta seuran toimitusjohtaja Aku Vallenius tähyilee seuran kasvun suhteen vähitellen jo kotimaan rajojen ulkopuolelle.

­– Mietimme jatkuvasti, miten voisimme olla tulevaisuudessa eurooppalainen suurseura. Uskon, että viiden vuoden säteellä olemme jo lähellä sitä, Vallenius kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa.

­– Pyrimme ottamaan jatkuvasti mallia parhaista. Mutta sen lisäksi pidämme kiinni omasta tietotaidostamme ja jyppiläisyydestä.

Ensimmäinen askel kohti suuruutta on kuitenkin kulujen karsiminen, nimittäin viime tilikaudella JYP teki 339 000 euron tappion.
Yksi leikkauksista oli Mestis-seura JYP-Akatemiasta luopuminen, mikä on Valleniuksen mukaan tuottanut seuralle merkittäviä säästöjä.

Myös muita toimenpiteitä on jo tehty, jotta JYP voisi saavuttaa tällä tilikaudella seuran tavoitteleman 50 000–100 000 euron liikevoiton.

– Paukkuja on parempaan. Suomalaisessa urheiluseuroissa voiton tekeminen on haastavaa, muttei mitenkään mahdotonta. Luotan, että tulevaisuudessa myös JYP tekee plusmerkkistä tulosta.

Lue Valleniuksen pitempi haastattelu tiistain Keskisuomalaisesta, josta löytyy kahdeksan sivun ennakkopaketti liigakaudesta 2017–2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.