JYPin tuore hehkutusvideo ihastuttaa paikallisuuspohdinnalla – myös toinen versio on olemassa, paljastaa toimitusjohtaja Vallenius

Jyväskylän JYP nostattaa hönkää perjantaina starttaavaan jääkiekon Liiga-kauteen päätyyn asti kiillotetulla videotuotoksella. Alle vuorokaudessa JYPin Facebookissa julkaisema video on kerännyt jo reilut 11 tuhatta katselukertaa.

Maanantaina julkaistulla, vajaan kolmen minuutin mittaisella hehkutuspätkällä jytisevä taisteluäänimaailma taustoittaa paikallisuuspohdintaa; droonikamera halkoo hidastettuna Jyväskylän ilmatilaa, sauna laitetaan kuumaksi ja Ylistön sillalla oletettu opiskelijapariskunta kaulailee ja muodostaa käsistään sydämen järven päälle.

JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius kertoo, että Keski-Suomen Liiton ja Jyväskylän kaupungin tukeman videon perimmäinen ajatus on kirkastaa oman kylän ja maakunnan käsitteitä.

– Me ollaan välillä vähän täällä Keski-Suomessa ja Jyväskylässä omittu tai luotu sellainen identiteetti, että meillä ei oikein ole selkeetä omaa murretta, tai sellaista tiettyä terävää kulmaa piirteissä, kuten savolaisissa tai pohjalaisissa. Ajateltiin JYPissä, että videon avulla pystytään vähän kiteyttämään sitä, mitä tämä yhteisö on, Vallenius sanoo.

– Ja mun mielestä ihmiset on ottanut sen vastaan tosi hyvin. Nyt jo näyttää siltä että se on jonkunnäköisen tunnereaktion saanut aikaan.

Näkemästään pitäneille lienee mieluisa uutinen se, että videosta on myös toinen, tanakammin jääkiekkoon ja seuraan keskittyvä versio, Vallenius paljastaa.

– Se tulee meillä ennen peliä pelaajien sisääntulon yhteydessä sitten. Se on pikkuisen eri kulmalla tehty, ja se on tehty siis vain halliesitykseen.

Videolta löytyy myös värikäs kattaus harvinaisempia paikallisurheilutahoja – mäkihyppääjäjuniorit laskevat alas Laajavuorta Nykäsen Matin hengessä, Jyväskylän Fight Clubilla sparrataan ja O2-Jyväskylän salibandyjuniorit juoksevat portaita. Miten ne valikoituivat mukaan tuotantoon?

– Haluttiin ensisijaisesti yhteisön jäseniä sinne. Ja myös vähän laajentaa sitä fokusta sitten samalla, eli ottaa mukaan sellaisia tahoja, joita me ollaan ehkä vähän vähemmän aikaisemmin tuotu esiin, Vallenius kertoo.

JYP avaa perjantaina 14. syyskuuta liigakautensa isännöimällä HIFK:ta LähiTapiola Areenalla.

Katso koko video alta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .