JYPin tuska ei kasvanut – Hippoksella yllättävät ratkaisijat

Kun kahdessa edellisessä ottelussa omissa on soinut 11 kertaa, oman selustan tilkitsemiseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota.  Kaksi edellistä kamppailuaan isonumeroisesti hävinneen JYPin kiekkomiehistön  ryhtiliike olikin väkevä, kun perjantai-iltana Ässät kaatui vakuuttavan esityksen päätteeksi.

Edellisissä otteluissaan Kärpille ja Tapparalle nöyrtynyt JYP oli selvästi sisuuntunut Ässät-otteluun. Hurrikaaniryhmä esiintyi jämäkästi molempien maalien edustoilla, mikä toi kaivatun tasonnoston. Ponnettomasti pelannut Ässät kaatui Hippoksella päätteeksi 4–1 (2–0, 1–1, 1–0).

JYP-leiristä myönnettiin, että perjantain ottelu oli joukkueelle erityinen.

– Kyllä tämä meille jollain tavalla oli normaalia isompi peli, kun edellisessä ottelussa oli kuitenkin seitsemän kertaa soinut omissa. Pelien alut ovat olleet viime aikoina haastavia, mutta nyt meno oli jo enemmän tutumman oloista, JYP-luotsi Marko Virtanen kuvaili.

Edellisessä kotiottelussaan vajaa viikko sitten JYP kokikin todellisen täystyrmäyksen ottelun alkuhetkillä, kun Kärpät murjoi reilussa 13 minuutissa peräti neljä osumaa. Tällä kertaa hurrikaaniryhmä ei vastaavaan konttaamiseen enää sortunut.

JYP iskikin ottelun avausmaalin jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Markus Nenonen nousi väkevästi hyökkäysalueelle ja napautti kuuluisan rannelaukauksensa suorasta luistelusta. Lopulta Mikko Salmio pääsi sutimaan kiekon tyhjiin Ässä-vahti Juuso Riksamanin torjunnasta.

– Paljon on puhuttu meidän puolustuspelaamisen epäonnistumisista viime peleissä, mutta ovat tulokset olleet kiinni toisenkin pään tapahtumista. Tänään oltiin tehokkaita hyökkäyspäässä, mikä lämmittää, Virtanen sanoi.

”Huolimatonta ja lepsua”

Avausmaalin jälkeen ensimmäisessä erässä paineltiin vauhdikkaasti ja tasaisesti kummassakin kenttäpäädyssä. Erän loppupuolella kotijoukkueelle tarjoutui kuitenkin jälleen iskun paikka, kun se pääsi pyörittämään lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa.

JYPin ylivoima ei ottanut kuitenkaan onnistuakseen, vaikka päävalmentaja Marko Virtanen otti jopa aikalisän.

– YV-peli ei ole ihan siinä formaatissa, mitä minä toivoisin sen olevan. Siellä oli lepsua ja huolimatontakin tekemistä. Kun et noista paikoista onnistu, ylivoiman pyörittämin on vain hankalampaa ja hankalampaa jatkossa, Virtanen harmitteli.

JYP onnistui kuitenkin iskemään avauserässä vielä toisen osuman, kun pian ylivoimien päättymisen jälkeen Ässien kokenut maalivahti Juuso Riksman imuroi Marko Kauppisen kudin sisään.

Toisessa erässä  JYP otti selvemmin ottelun komennon haltuunsa. Kotijoukkue onnistui myös maalinteossa erän puolivälissä, kun puolustaja Valtteri Hietanen survoi sisukkaan nousun jälkeen tilanteeksi 3–0. Osuma oli nuorelle JYP-puolustajalle kauden ensimmäinen.

– Kyllä puolustajatkin osaa! Hietanen naureskeli.

– Makeltahan maali maistui. Edellinen osuma on noin vuoden takaa SaiPaa vastaan. Eikös (Teemu) Selännekin ole kertonut, että se muistaa kaikki tekemänsä maalit. Mulla taitaa olla vähän sama juttu, hän hekotteli.

Puolustajat valokeilassa

Ässät onnistui kaventamaan vielä ottelun toisen erän loppuhetkillä Jarno Kärjen osumalla. Varsinaista takaa-ajoa patapaidoilta ei kuitenkaan nähty. Lopullisen sinetin JYPin voittoillalle löi puolustaja Juuso Pulli kolmannen erän alussa.

Ässät-voitossa merkille pantavaa oli se, että JYPin osumista peräti kolme syntyi puolustajien mailoista.

– Tällä kertaa meille tuli uusia maalintekijöitä, joka lämmittää kyllä kovasti. Pakkien ja Salmion iskemät maalit olivat isoja juttuja joukkueen kannalta. Näitä me tarvitaan ehdottomasti jatkossakin, Virtanen sanoi.

Kokonaisuutena JYP onnistui Ässiä vastaan palaamaan jälleen normaalille tasolleen, vaikka mikään nappipeli perjantain koitos ei hurrikaanipaidoille ollutkaan. Joukkue oli kuitenkin raikkaammalla ilmeellä liikenteessä verrattuna ponnettomiin viime kierroksiin.

– Haettiin muun muassa ketjumuutoksilla raikkautta ja uutta lähtöä. Olikin tärkeää, että saatiin jollain tavalla normaali peli tähän väliin, jotta tuska ei tule liian suureksi, Virtanen kertoi.

Aihetta suureen juhlaan JYPillä ei kuitenkaan ole. Seuraava ottelu odottaa jo lauantaina, jolloin hurrikaanijoukkue matkustaa kovavireisen Bluesin vieraaksi.

–  Vähintään samanlainen esitys vaaditaan huomennakin. Yhtään ei ole varaa jäädä tätä peliä tuulettelemaan, Virtanen muistutti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP voitti komein lukemin