JYPin uuden maalilaulun takana jyväskyläläinen mysteerikokoonpano – vanha tuttu "oijoijoi" kuullaan uudessakin biisissä

JYPin uusi maalilaulu soitettiin keskiviikkona Jyväskylän Lähitapiola-areenalla järjestetyssä kick off -tapahtumassa. Uudessakin kappaleessa kuullaan tuttu "oijoijoi", sillä biisin runkona on käytetty Bob Marleyn Buffalo soldier -kappaletta, paljastaa yksi biisin tekijöistä Alpertti Rieskjärvi.

– Kappaleessa kuullaan lisäksi NHL-henkisiä hurrikaanisireenin ääniä. Kuorossa laulaa muun muassa joukkueen huoltaja Kari Virpiö, Rieskjärvi paljastaa.

Paljon enempää kappaleen tekijöistä Rieskjärvi ei sitten kerrokaan. Hänen mukaansa biisin tekijät ovat kaikki jyväskyläläisiä ja osa heistä on "hyvinkin läheltä JYPiä".

– Kappale on pitkälti minun tekosiani, mutta se on täysin JYPin hallussa. He saavat käyttää sitä miten haluavat, Rieskjärvi sanoo.

Rieskjärvi ei osannut keskiviikkoiltana sanoa, mitä mieltä Poju eli Pasi Heinonen on JYPin uudesta biisistä. Heinonen kielsi tekemänsä Oijoijoi-maalilaulun käytön JYPin peleissä ajauduttuaan erimielisyyksiin joukkueen kanssa.

– Oijoijoi on alun perin Bob Marleyn kappaleesta. Samaa kappaletta on käytetty uuden laulun pohjana, Rieskjärvi toteaa.

Toimitusjohtaja Aku Vallenius toteaa, että kappaletta ei olla laittamassa laajempaan levitykseen, vaan sitä tullaan soittamaan JYPin peleissä.

Keskiviikon kick off -tapahtumassa julkistettiin myös JYPin kauden 2018–2019 kolmospaita.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .