JYPin uusi päävalmentaja on Pekka Tirkkonen – katso suora lähetys tiedotustilaisuudesta

JYPin uusi päävalmentaja on Pekka Tirkkonen. JYP on tehnyt Tirkkosen kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Tirkkonen toimi neljä liigakautta SaiPan päävalmentajana 2012–2016. Hänet valittiin Liigan parhaaksi valmentajaksi kaudella 2013–2014. Kauden 2016–2017 ja seuraavan kauden alun hän valmensi Sveitsin liigassa EHC Klotenia. Viime kaudella Tirkkonen valmensi lokakuuhun asti Saksan liigassa Grizzlys Wolsfburgia.

Tirkkosen valmentajaura alkoi vuonna 2008 Mestiksessä SaPKossa, jota hän valmensi neljä kautta. Hänet valittiin Mestiksen parhaaksi valmentajaksi kaudella 2011–2012.

Tirkkonen kuvaili tiedotustilaisuudessa pestiä mielenkiintoiseksi haasteeksi.

– Joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Haluamme olla aktiivinen, liikkuva, suoraviivainen ja aggressiivinen joukkue, Tirkkonen sanoi.

– Jääkiekko on yhä vahvemmin luistelupeli ja luistelu kehittyy tietysti luistelemalla. Pitää pystyä hyökkäämään laadukkaasti ja syöttämään kiekkoa myös ahtaisiin väleihin.

Tirkkonen myönsi, ettei tunne JYPin joukkuetta vielä kovinkaan hyvin.

– Nythän tässä on hyvää aikaa tutustua. Immosen Jarkko on tuttu, kun hän on kotoisin Rantasalmelta ja minä Savonlinnasta. J-P Hytösen laittoivat minulle "päällystakiksi" joskus vuosituhannen alussa, oli sinnikäs nuori kaveri kaveri silloin. Ja Jerry Turkulaisen pappa ja minun isäni olivat pelikavereita.

Uudeksi apuvalmentajaksi Ari Santanen

JYPin uudeksi apuvalmentajaksi palkattiin kahden vuoden sopimuksella Ari Santanen.

Santanen on toiminut SaiPassa valmentajana yli 13 vuotta, joista valtaosan liigajoukkueen apuvalmentajana. SaiPan päävalmentajana Santanen työskenteli kauden 2016–2017. Viimeksi hän valmensi SaiPan B-junioreita. Pelaajaurallaan Santanen pelasi Ässissä ja SaiPassa.

Nykyisistä apuvalmentajista jatkavat Antti Turunen ja Jarkko Hyytiä.

Päättyneen kauden lopussa JYPin päävalmentajana toimi Risto Dufva. Kauden aloittanut päävalmentaja Lauri Merikivi sai potkut tammikuussa.

Dufvan apuvalmentajina toimivat Turunen, Hyytiä ja Jukka Ahvenjärvi. Ahvenjärvi ei jatka enää ensi kaudella apuvalmentajana. JYP neuvottelee hänen kanssaan muista valmennustehtävistä organisaatiossa.

Päättyneellä kaudella JYP oli runkosarjan kymmenes. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella JYP taipui Lukolle otteluvoitoin 2–1.

KSML.fi lähetti tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä. Katso yläpuolelta tallenne lähetyksestä.

Lisää aiheesta myöhemmin tänään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .