JYPin vaikea harjoitteluavaus muistetaan Heleniuksen paluusta ja täydestä hallista – JP Hytönen kertoi kapteenin C:stä luopumisesta: "Tuskin näkyy"

1 JYP

3 Sport

Yleensä täysi Hippoksen jäähalli kertoo siitä, että pudotuspelikevät on kuumimmillaan. JYPin harjoitusottelu Vaasan Sportia vastaan kuitenkin rikkoi tuota kaavaa.

Päävalmentaja Pekka Tirkkosen tulikaste uudessa Liiga-seurassa sai kuitenkin tuloksellisesti karvaan maun, sillä vieraat veivät pelin 1–3 (1–2, 0–1, 0–0).

– Hiki tuli. Ei se ihan valmista ole, mutta muistuttaa jääkiekkoa ja näyttää jääkiekolta. Olosuhteisiin nähden olimme ihan hyviä, mutta eihän pelin pidäkään valmista vielä olla, Juha-Pekka Hytönen tiivisti onnistuneesti.

Hänet on normaalisti totuttu näkemään kapteenin C-kirjain rinnassaan, mutta tänään sitä kantoi Jani Tuppurainen. Päävalmentaja Tirkkosen mukaan kapteenistovalintoja ei ole vielä tehty, ja vastuuta jaetaan ennen päätöksiä myös kirjainmerkkejä pyörittämällä.

Hytönen kuitenkin vihjaili sanoillaan siihen suuntaan, että uusi kapteeni olisi kaudella valokeilassa. C:tä harvoin nähtäneen enää miehen paidassa.

– Sanotaan näin, että tuskin näkyy. Tämä on ollut itse asiassa pidemmän ajan prosessi. Katsotaan, miten nämä tästä muotoutuvat, Hytönen sanaili.

Avauserässä sattui ja tapahtui. Viiden minuutin kohdalla Mikko Mäenpään kevyt lyöntilaukaus löysi maalin oikean ylänurkan, tuloksena ylivoimamaali. Sport-kapteeni Erik Riska tasoitti jo minuutin päästä pelin 1–1:een.

14 minuutin jälkeen Sportin Juho Liuksiala ja Toni Kallela hassuttelivat seinäsyötöllä JYP-pakki Joonas Viinikaisen pois 2 vastaan 1 -tilanteesta. Liuksiala siirsi kiekon helposti maaliin ohi maalivahti Eetu Laurikaisen.

Kaksi päästettyä maalia eivät olleet maalivahdin suurin harmi, sillä kaksi minuuttia ennen erän loppua hän sai iskun maalinedustilanteessa ja poistui kaukalosta. Lopun pelistä hoiti paluun Jyväskylään tehnyt Riku Helenius, mestarimaalivahti keväältä 2012.

Tirkkosella ei ollut vielä kerrottavaa Laurikaisen tilanteesta ja vamman vakavuudesta.

Toisessa erässä Sportin Kallela viimeisteli rystynostollaan ottelun viimeisen maalin.

Helenius oli iloinen ensimmäisestä JYP-pelistään mestaruuden jälkeen. Yleisö antoi miehelle aplodit hänen tultuaan jäälle, mikä lämmitti miehen mieltä.

– Ei sitä kerennyt hirveästi sen enempää fiilistelemään, mutta totta kai huomasin, ja hienolta se tuntui. Normaalia enemmän yleisöäkin oli harjoituspelissä, mikä on hieno homma. Mutta aika lämmintä oli jäällä, Helenius tunnelmoi.

Heleniuksen, Hytösen tai pääkäskijä Tirkkosen mukaan pelistä ei voi vielä tehdä suuria päätelmiä. Joukkue on opetteluvaiheessa.

– Viime viikolla teimme testejä, ja tällä viikolla olemme vasta päässeet itse asiaan. Kovin montaa juttua ei ole ehditty vielä raapaista. Vastustaja oli varmaankin valmiimpi ja oli terävämpi liikkeissään. Ensimmäisessä erässä ylipelasimme ja Sport juoksutti meitä kiekolla. Onhan tässä hommia, paljon treenejä ja palavereita vielä edessä, Tirkkonen kertoi.

Kehityskohteita luonnollisesti löytyi.

– Se, että saisimme kiekollista peliä paremmaksi. Nyt tuli liikaa virheitä kiekolla. Vastustaja paineisti kovaa, ja siellä oli vain vähän aikaa ja tilaa. Kiekolla pitää pelata huolellisemmin ja nopeammin, kuuluivat Tirkkosen teesit.

JYPillä on seuraavan kuukauden aikana vielä kuusi peliä aikaa saada peli kuosiin. Kausi käynnistyy 13. syyskuuta kotiottelulla hallitsevaa Suomen mestaria HPK:ta vastaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .