JYPin vei voiton jatkoajalla – Ossi Ikosen maali ratkaisi

1. erä

JYP oli ottelun alkuminuutit täysin telineissä. HIFK livahteli vikkelästi omista pois ja ylitti keskialueen valonnopeudella. Sen lisäksi se pystyi paineistamaan kotijoukkuetta niin, että hyökkäyksiinlähdöt menivät pelkäksi roiskimiseksi. Vahva alku tuotti myös tuloksen reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jarkko Malinen iski vierasjoukkueen 1-0 -johtoon maalin edustalta.

Hurrikaaniryhmä sai kunnolla painetta HIFK:n päätyyn ainoastaan erän puolivälissä ylivoimalla HIFK:n joukkuerangaistuksen aikana. Sen selvitettyään lähti saman tien uusi ralli päälle ja JYP oli jälleen helisemässä. Reilun vartin pelin jälkeen Jerry Turkulainen nappasi kaksiminuuttisen korkeasta mailasta, mutta ylivoima päättyi vain 15 sekunnin jälkeen, kun Jerry Ahtola lähti istumaan samasta syystä. Erän lopulla korkeaan mailaan syyllistyi vielä Juuso Puustinen, mutta HIFK ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään. Puustisen rangaistusta jäi toiseen erän lusittavaksi 13 sekuntia ja erätauolle lähdettiin lukemissa 0-1.

2. erä

Toisen erän alkuminuutit olivat avauserän tavoin HIFK:n hallintaa. JYPillä oli suuria vaikeuksia hyökkäyspelinsä ja myös puolustusalueen puolustuspelin kanssa. Hieman ennen erän puoliväliä kotijoukkue kuitenkin terhakoitui toviksi ja Mikko Kalteva pääsi siirtämään tyhjään rysään 1-1 -tasoituksen nokkelan syöttökuvion päätteeksi.

Hetki maalin jälkeen JYPille tuli taas pitkäksi aikaa nuha ja hiki ja HIFK vei peliä. Maaliksi se ei kuitenkaan pystynyt hallintaansa muotoilemaan. Erän lopulla iski taas JYP. Vahva hyökkäyspään vääntö avasi paikan Jarkko Immoselle, joka siirsi uransa neljännellä pudotuspelimaalilla JYPin 2-1 -johtoon. Hurrikaaniryhmä ehti pelata tälle keväälle kotihallissaan pudotuspelikiekkoa lähes sata minuuttia, ennen kuin pääsi ensimmäisen kerran johtoasemaan. 2-1 -numeroissa erätauolle.

3. erä

Kolmas erä alkoi JYPin johtoasemasta, mutta ilo ei kestänyt kauaa. Erän puolivälissä HIFKin Oliwer Kaski tasoitti lukemat 2–2. Hetkeä myöhemmin JYPin kannattajat saivat huokaista helpotuksesta, kun Jarkko Immonen vei maalillaan kotijoukkueen 3–2 johtoon.  Jännitys jatkui erän viime minuuteilla, sillä HIFK otti maalivahtinsa pois ja pelasi kuudella viittä vastaan. Peliliike tuotti tulosta, sillä Oliwer Kaski onnistui taas ja tasoitti pelin lukemiin 3–3. Ottelu ratkeaa jatkoajalla.

Jatkoerä

Jatkoerän ensimmäinen minuutti pelattiin JYPin päädyssä. Peli lähti käyntiin HIFKin vahvalla esityksellä. JYPin Nolan Yonkman sai kaksi minuuttia kampituksesta ja ja joukkue joutui alivoimalle. Tämä ei lannistanut JYPiä, vaan Ossi Ikosen maali toi kotijoukkueelle voiton lukemin 4–3.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .