Liigan pörssirohmu poistui kyynelsilmin - "Kiitos."

Antti Suomela pettyi kauden päätökseen ja omaan playoff-suoritukseensa, mutta päällimmäisenä oli yksi sana.

Antti Suomela, 24, saapui Jyväskylään viime kaudeksi. Silloin käteen jäi pronssinen lätkä, tältä kaudelta CHL-mestaruus ja raastava pettymys tappioon päättyneestä puolivälieräsarjasta.

- Ihan hyvä peli saatiin kasaan eilisen farssin jälkeen, mutta ei se sitten riittänyt, Suomela murehti.

Vajaan kahden kuukauden takaista CHL-menestystä ei 2-4-tappioon päättyneen HIFK-puolivälieräsarjan jälkeen tohtinut paljon muistella.

- Ei se tällä hetkellä paljon lohduta. Myöhemmin, kun miettii koko kautta, niin sitten

JYPin helmasynti pitkin kautta oli ailahtelu pelien sisällä, mutta myös pidemmissä jaksoissa. Se jäi Suomelalle ikuiseksi mysteeriksi.

- En tiedä tarkkaa syytä. Jos tietäisin tai tiedettäisiin, niin varmasti olisi siihen puututtu, Suomela totesi.

Runkosarjassa keskimäärin vajaat 16 minuuttia ottelua kohden pelannut espoolainen urakoi viimeisessä puolivälierässä peräti 19 minuuttia ja 34 sekuntia - eniten JYP-hyökkääjistä. Palyoffin saldoksi jäi 1+2. Se ei tyydyttänyt runkosarjan pistepörssin voittajaa.

- Oli tiedossa, että meitä otetaan tiukemmin. Ensimmäisen pelin jälkeen päästiin hommaan kiinni, mutta olisin halunnut olla enemmän ratkaisuroolissa. Meidän ketjun olisi pitänyt pystyä kantamaan joukkuetta paremmin hyökkäyspäässä. Ei voi olla tyytyväinen, Suomela linjasi.

Bluesin rauniolta Jyväskylään saapunut sentteri liikuttui silminnähden, kun puhe kääntyi hänen kahden kauden visiittiinsä Jyväskylässä. 117 ottelussa Suomela nakutti 105 (43+62) pistettä. Pala nousi kurkkuun ja kyynel kihosi silmään.

- Aika... Pettyneet tunnelmat on nyt, mutta tämä on ollut unohtumatonta aikaa, kahden vuoden JYP-pestinsä päättänyt Suomela nieleskeli.

Sitten hetken hiljaisuus ja yksi sana:

- Kiitos.

Pettynyt pisterohmu ei yksilöinyt kiitostaan sen tarkemmin, mutta sen sopii olettaa menneen koko jyväskyläläiselle kiekkoyhteisölle, eivätkä puheet unohtomattomasta ajasta varmasti olleet myöskään mitään sanahelinää. Aika Jyväskylästä teki tästä kaverista todellisen jääkiekkoammattilaisen.

Pitkin kautta on puhuttu siitä, että Suomelalla on ensi kaudesta sopimus välieriin JYPin kustannuksella edenneen HIFK:n kanssa. Voi olla, mutta miestä tuskin kotimaan kaukaloissa nähdään. KHL:ssa on taatusti kiinnostusta, eikä NHL-tarjouskaan ole mikään päiväuni, vaan realismia.

- Sitä en yhtään tiedä, missä ensi kaudella pelaan, Suomela sanoi ja poistui sulattelemaan pettymystä.

"Yksilötasolla hienoja kausia"

Haastattelualueella pettymystään sulatteli myös Suomelaa kymmenen vuotta vanhempi valtiomies Mikko Kalteva. Puolustaja on tämän hetken JYPistä pisimpään yhtäjaksoisesti seuraa edustanut pelaaja, joten hän on myös oikea mies vastaamaan kysymykseen "minkälainen oli tämän kauden JYP"?

- Meillä oli tosi hyvä henki, hyvällä työyhteisöllä painettiin hommia. Paljon kokemusta, paljon nuoruutta. Saatiin yksilötasolla tuotettua hienoja kausia ja pystyttiin joukkueena tukemaan yksilöitä, kuudennen peräkkäisen kautensa JYPissä päättänyt Kalteva arvioi.

- Ylpeä voi olla joukkueesta, mutta tällä kertaa ei vain riittänyt. Hiljaiseksi se vetää, tänään oli meidän ehjin peli tässä sarjassa, hän lisäsi.

Jääkiekossa on usein kyse hetkessä elämisestä ja hetken hyödyntämisestä. Niiden hetkien syntytarinat ovat toinen juttu, mutta kokenut pakki näki, että juuri hyödyntämisestä syntyi se ero, jonka vuoksi HIFK jatkaa välieriin.

- IFK käytti niiden momentumit paremmin. Me saatiin kyllä ne samat momentumit, mutta ei pystytty vastaamaan samalla tehokkuudella kuin vastustaja, lopetti Kalteva, jonka sopimus kattaa myös ensi kauden.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .