JYP:ltä oppitunti Tamille ja Sportille

JYP aloitti neljän joukkueen Vaasa turnaukseen selvällä voitolla isäntäjoukkue Sportista. JYP:n voiton avaimena oli ennen kaikkea valtava vauhti, johon Sport ei pystynyt vastaamaan. Lopputulos 0-5 (0-2, 0-1, 0-2) oli enemmän kuin ansaittu.

SM-liigajoukkueen ja Mestisjoukkueen ero tuli esille nopeasti. JYP teki johtomaalin jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä ja lisää seurasi neljän minuutin jälkeen. Sportin pelaajat eivät kerta kaikkiaan pysyneet JYP:n vauhdissa ja voittolukemien pelättiin nousevan toiselle kymmenelle.

Sport kuitenkin osasi puolustaa hyvin ja JYP:nkin vaihtoaitiossa viime kaudella seisoskellut maalivahti Jaakko Suomalainen oli kentän paras pelaaja. Varsinkin toisessa erässä JYP oli tahdin määräävä joukkue, sillä maalivahtien torjunnatkin olivat 23-6.

- Vastustaja oli tänään ihan omaa luokkaansa, mutta tulemme vielä kiittämään, että saimme opetuksen pelinopeudessa, kiitteli Sportin valmentaja Juhani Tamminen.

Pelkkää riemua peli ei JYP:llekään ollut. Toisen erän lopussa Sportin Jussi Pernaa niittasi raa'asti JYP:n Juha-Pekka Hytösen ja lensi suihkuun. Viiden minuutin jäähyn aikana JYP otti kuitenkin kaksi melko turhaa jäähyä ja pelasi pahimmillaan itse alivoimaa kolmella neljää vastaan.

Risto Dufvalla mukavia muistoja

JYP:n valmentaja Risto Dufva kävi viimeksi Vaasassa runsaat kaksi vuotta sitten, kun Jukurit voitti Mestiksen mestaruuden. Silloin riemua riitti, mutta niin sitä riitti eilenkin.

- Silloin valmensin joukkuetta, jolla oli kova työmoraali ja samaa on sanottava tästäkin joukkueesta. Kaksi viikkoa on aikaa siihen, kun alamme pelata pisteistä ja nyt on leikin aika ohi, muistutti Dufva.

Dufva kiitteli joukkuettaan siitä, että se pelinopeus, mikä kahden korkeimman sarjatason välillä on, näkyi hyvin eilisessä pelissä.

- Pelasimme myös erittäin hyvää joukkuepeliä, kiitteli Dufva.

JYP:n kokoonpano oli muuttunut paljon tiistain 1-0-voitto-ottelusta SaiPaa vastaan.

Ykkönen olikin hieman muita paremmassa iskussa, vaikka jäi tyystin tehopisteittä. Sen sijaan muiden kentällisten tehot menivät suunnilleen tasan. Kolmantena jäälle mennyt Jari Jääskeläinen- Jouni Virpiö- Tuomas Vänttinen teki JYP:n maaleista kaksi.

Ottelun erikoisuutena nähtiin pelin jälkeen rangaistuslaukauskisa, josta jaettiin myös sarjapisteet. JYP:n Immonen osui kertaalleen tolppaan, joten kun Sportin Markus Jämsä sijoitti kiekon ensimmäisen kerran ohi Sinuhe Wallinheimon, sai Sport yhden sarjapisteen.

JYP kohtaa tänään uumajalaisen Björklövenin, joka hävisi aiemmin päivällä Porin Ässille sekä pelin että rangaistuslaukaukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.