JYP:n liike liikaa Björklövenille

Mikäli Vaasan turnauksen otteluista jotain voi päätellä, JYP:n jääkiekkojoukkue alkaa olla valmiina liigakauteen. JYP jatkoi perjantaina Björklöveniä vastaan siitä, mihin torstaina Sportia vastaan jäi ja luisteli vastustajaltaan jalat alta. Ottelu päättyi JYP:lle 4-1 (1-0, 1-0, 2-1), mutta numerot eivät kerro totuutta JYP:n ylivoimasta.

- Pyöritettiin peliä mielin määrin. Jalka kulki meillä hyvin ja puolustaminen oli tiivistä, JYP:n joukkueenjohtaja Ari-Pekka Siekkinen kertoi.

JYP oli pelissä jopa hieman liiankin paljon vastustajaansa parempi, sillä täydellinen kiekollinen hallinta aiheutti sen, että maalintekoon jyväskyläläiset eivät keskittyneet aivan riittävästi.

- Tehottomuus vähän vaivasi, kun peli oli niin selvä, että välillä meni vähän virkkaamiseksi, Siekkinen myönsi.

Ylivoimallakin onnistuminen

Alkuminuuteilla JYP oli terävänä. Ottelua oli käyty alle kolme minuuttia, kun Tuomas Pihlmanin laukaus upposi Björklövenin maalin yläkulmaan. Erän vanhetessa JYP myllytti tilanteita, mutta maalivahti Thomas Sehlstedt piti Björklövenin pystyssä 23 torjunnallaan.

- Toka erässä meidän peli rupesi turtumaan, kun hallittiin niin selvästi, Siekkinen kertoi.

Turtumista toi sekin, että JYP sai toisen maalinsa toisen erän viidennellä minuutilla, kun Jarno Lippojoen rannelaukaus löysi tiensä maaliin.

Päätöserässä JYP sai hyvän herätyksen, kun Björklöven pääsi kaventamaan heti erän alussa. Kun vastustaja pääsi maalin päähän, löysi JYP myös tehonsa. Ensin Juha-Pekka Hytönen pisti tyhjiin JYP:n kolmannen maalin ja lopussa Olli Malmivaara kaunisteli siniviivalta loppulukemia.

- Kavennus aiheutti sen, että herättiin, että nyt täytyy tämä peli ratkaista. Tehoja siis löytyi, kun tarvittiin, Siekkinen iloitsi.

JYP:n tuhlailua pelissä kuvaa hyvin se, että vasta joukkueen kymmenes ylivoima tuotti tuloksen. Eipä siis ihme, että Malmivaara tuuletti maaliaan näyttävästi.

JYP hyvin aikataulussa

JYP voi olla tyytyväinen Vaasan turnauksen saldoon jo ennen lauantain Ässät-peliä, johon joukkue lähtee reippaasti varamiehisenä.

- Hyvää peliä ollaan pelattu, vaikka eihän Mestisjoukkue (Sport) ja Allsvenskan-joukkue (Björklöven) parhaita mittareita pelillisesti olekaan. Asennepuolelle ne ovat olleet sen sijaan isoja mittareita, Siekkinen muistutti.

Sport- ja Björklöven-ottelut ovat osoittaneet selvästi JYP:n vahvan luisteluvoiman.

- Liike on meidän juttu. Pelissä on vielä paljon kehitettävää, mutta hyvin me ollaan aikataulussa, Siekkinen näki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.