Japani, Ranska, Thaimaa – eli missä JyP HT:n hopeakiekkoilijat ovat tänään?

Pelaajat ovat löytäneet peliuran päätyttyä paikkansa. Kevättä 1989 ja Jyväskylän huumaa sankarit muistelevat lämpimin sanoin.

Maalivahdit

Ari-Pekka Siekkinen: Asuu Japanin Nikkossa, jossa työskentelee Aasian liigassa pelaavan HC Tochigi Icebucksin päävalmentajana.

Jouni Rokama: Asuu Raisiossa. Toimii kaupungin liikuntapaikkamestarina. "Päätykatsomon kannattajaryhmä tulee ensimmäiseksi mieleen, oli hieno tunnelma jokaisessa playoff-matsissa. Yleisö oli meidän kuudes pelaaja.”

Juha Virenius: Asuu Jyväskylässä, jossa pitää Kahvila Alakulmaa kilpajäähallin rakennuksessa. "Joulutauon jälkeen Kenkä (Siekkinen) tuli pelikuntoon polvivamman jälkeen. Minä siirryin A-junnuihin ja menin helmikuussa armeijaan Tikkakoskelle. Kolmosmolarina sain hyvin lomia armeijasta.”

Puolustajat

Markku Heikkinen: Asuu osan vuodesta Thaimaassa, osan Suomessa. Hakee tällä hetkellä uusia haasteita. "Myrskyvaroitus Jyväskylästä oli annettu tulevaisuutta varten! JyP HT pystyi haastamaan suurseurat.”

Juha Huikari: Asuu Oulussa ja työskentelee yliopisto-opettajana Oulun kauppakorkeakoulussa. "Hyvä henki. Huuma myös joukkueen sisällä huipussaan, kun JYP pelasi ensimmäisen kerran SM-liigan kärjessä ja menestyi lähes loppuun asti.”

Jarmo Jokilahti: Asuu Jyväskylässä. "Mahtava yleisö, hieno tunnelma.”

Petteri Kaartinen: Asuu Lahdessa ja työskentelee yritysten viestintä- ja ICT -palveluiden parissa. "Hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Halu onnistua! Aran sanoja lainaten: ”tehdään hommia tosissaan muttei vakavina.”

Vesa Kuha: Nykyään jämsäläinen ja työskentelee myyntipäällikkönä Sinebrychoffilla. "Hieno kausi, vaikka viimeinen peli päättyi häviöön. Vielä kun muistaa, että edelliskaudella oltiin hilkulla pudota takaisin divariin.”

Janne Leppänen: Asuu Jyväskylän Haukkalassa. Työpaikka Valmetin Rautpohjassa, jossa toimii tehtaan vanhemman myyntipäällikön tehtävässä." Ensimmäiseksi tulevat mieleen hienot ihmiset, joukkuekaverit sekä johtoporukka.”

Jari Munck: Palasi kotikonnuilleen Vaasaan 1997. Työskentelee ikkunoiden ja ovien saneerausmyyjänä Kaskipuu Oy:llä. "Se 89-porukka oli hyvä mikseri nuorta ja kokenutta kaartia ja Ara sai jengin pelaamaan jokaisen yksilön vahvuuksilla.”

Markku Rantanen: Asuu Jämsässä ja työskentelee kiinteistöjen talotekniseen suunnitteluun erikoistuneessa Rejlers Oy:ssä, jossa tehtävänä on rakentaa Telian tietoliikenneverkkoja ympäri Suomea. "Kaikki Jypissä viettämäni vuodet olivat hienoja, vaikkakin niitä oli vain muutama. Sain hienoja kaveruuksia, jotka toimivat edelleen. Hopeavuonna Ara antoi myös meille nuoremmille rohkeasti peliaikaa.”

Ari Salo: Asuu Ranskan Rouenissa, jossa työskentelee Rouen Dragonsin liigajoukkueen apuvalmentajana ja nuorisoakatemian päävalmentajana." Kausi oli merkittävä sekä seuralle että omalle uralleni. Vaikeiden vaiheiden jälkeen kehityin hyvässä valmennuksessa ja hienossa ilmapiirissä. Hopeajuhlat menivät itsellä överiksi, vieläkin hävettää.”

Hyökkääjät

Pekka Arbelius: Asuu Oulussa, jossa työskentelee kiinteistövälittäjänä ArbeliusLKV:ssä. Kärppä Alumnien puheenjohtaja. "Huikea joukkue ja valmennus huippuluokkaa. Kokemus ei vielä riittänyt mestaruuteen, mutta loistava saavutus kuitenkin. Hieno oli pelata muun muassa Grant Martinin kanssa.”

Kari Kanervo: Asuu Liedossa Turun kupeessa ja työskentelee Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksella ylipalomiehenä. "Raikas ja tuore ilmapiiri. Idearikas valmentaja.”

Matti Kautto: Asuu Oulussa ja Helsingissä. Toimii NHL-seura New York Islandersin Euroopan scouttina. "Hurmos, Jyppi-fiilis, Aravirta ja sambaryhmä.”

Risto Kurkinen: Asuu Wienissä, jossa toimii naisten EWHL-liigajoukkueen EHV Sabres Wienin ja Itävallan naisten maajoukkueen päävalmentajana. "Se oli kasvutarina. Joukkue jalostui sen kauden aikana hienoksi mitalikelpoiseksi yhdistelmäksi.”

Tero Lehikoinen: Asuu Jyväskylässä ja työskentelee valaisinvalmistaja M-Light Oy:n aluemyyntipäällikkönä. "Loistava joukkuehenki japositiivinen fiilis.”

Grant Martin: Kanadan Smooth Rock Fallsissa syntyneen Martinin nykytilanteesta ei löytynyt yrityksistä huolimatta tietoa. Pelattuaan yhden kauden JyP HT:ssä, mies kiekkoili yhdeksän kautta Saksan DEL-liigassa.

Lasse Nieminen: Asuu Jyväskylässä ja tekee töitä yliopiston vahtimestarina. "Ei ole oikein muistikuvia. Taisi olla itselleni niin kova yllätys, että olen mennyt flow-tilassa koko sen pätkän.

Timo Norppa: Asuu Joensuussa ja toimii graafisella alalla. "Onpas siitä jo pitkä aika. Ikimuistoinen kevät ja joukkue, ensimmäinen SM-mitali oli iso juttu paitsi itselleni, myös seuralle ja koko kaupungille. Joukkue oli urheilullinen ja kova tiimi, joka oli hyvin valmennettu ja yhtenäinen.”

Mika Paananen: Asuu Jyväskylässä, jossa työskentelee yliopistonopettajana Jyväskylän yliopistossa ja projektitöissä Niilo Mäki Instituutissa. "Joukkueessa oli loistava myönteinen ilmapiiri, jota ylläpitivät huikeat liideripelaajat Rastela, Kurkinen, Arbelius ja Kanervo. Heidän nuhteessa oli nuorilla hyvä paikka kehittää kiekkoammattilaisen taitoja ja tapoja.”

Pertti Rastela: Asuu Jyväskylässä ja tekee töitä kihlakunnanulosottomiehenä. "Kun lyötiin välierissä Ilves, oli jo voitettu jotain konkreettista. Jyväskylän ensimmäinen mitali oli varma.”

Pasi Sinikunnas: Asuu Jyväskylässä Keljonkadulla ja työskentelee huoltomiehenä Huoltosilta Oy:ssä. "Mukavia muistoja siitä ajasta ja pelaajakavereista yhdellä miinuksella: ei voitettu kirkkainta mitalia.”

Marko Virtanen: Asuu Jyväskylässä. Toimi JYPin päävalmentajana 2013–2018. Kiekkovalmennus kiinnostaa edelleen.

Joukkueenjohto ja huolto

Päävalmentaja: Hannu Aravirta

Kakkosvalmentaja ja joukkueenjohtaja: Pentti Mikkilä

Maalivahtivalmentaja: Arto Koivisto

Huoltajat: Kari Hyvärinen ja Kari Virpiö

Lääkäri: Jouko Mölsä

Fysioterapeutti: Jari Rautiainen

Tilastomies: Seppo Purhonen

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .