Jari Kurri: "Määtästä tulee iso osa World cup -joukkuetta"

Kurri ei usko Pittsburghin pystyvän dominoimaan NHL:ää.

Vaikka Olli Määttä pääsi nostelemaan jo jääkiekon suurinta palkintoa Stanley cupia, hän on pelaajana vasta uransa alkuvaiheessa. Elokuussa 22 täyttävällä Määtällä on jäljellä vielä paljon pelivuosia huipputasolla, ja taskussa kevääseen 2022 ulottuva sopimus Pittsburgh Penguinsin kanssa.

– Hän on ollut valmis pelaaja jo monta vuotta nuoresta iästään huolimatta. Tämä kruunaa tähänastisen uran, arvioi viisinkertainen Stanley cup -voittaja Jari Kurri STT:lle.

– Hieno juttu Ollille, hänellä on ollut vastoinkäymisiä matkan varrella.

Määtästä tuli 12:s Stanley cupin voittanut suomalaiskiekkoilija. Vain kolme suomalaista on voittanut enemmän kuin yhden NHL-mestaruuden.

Pittsburghissa lisämestaruuksiin on hyvät mahdollisuudet, sillä joukkueen avainpelaajien sopimukset ulottuvat 2020-luvulle asti, Sidney Crosbyn peräti vuoteen 2025. Kurri ei silti ennusta Pittsburghista dynastiaa.

– Se on tänä aikana kova haaste. Palkkakattosysteemit ovat kovat. Aina kun voittaa mestaruuden, niin aika monella palkat nousevat, Kurri totesi.

Määttä keräsi runkosarjassa 67 ottelussa tehopisteet 6+13 ja pudotuspeleissä 18 ottelussa tehot 0+7. Penguinsin kausi oli erittäin kaksijakoinen. Vaikka joukkue oli vakuuttava pudotuspeleissä, se aloitti kauden niin heikosti, että valmentaja vaihtui joulukuussa.

– Crosby nousee suurten joukkoon tällä suorituksella, kun toimi kapteenina ja esimerkkinä tällaisessa voitossa, Kurri sanoi.

Iso rooli World cupissa

Määttä on valittu Suomen joukkueeseen syksyn World cupiin. Kurri arvelee, että tuoreella Stanley cup -voittajalla on Leijonissa iso rooli.

– Hänestä tulee iso osa joukkuetta. Suomella on nuori puolustus, mutta kokemusta kuitenkin. Tällainen menestys auttaa aina kaikissa tilanteissa.

Kurrille Määttä on tuttu Leijonien Sotshin olympiajoukkueesta. Hän kuvailee tätä ennen muuta hyväksi tiimikaveriksi.

– Hän on hyvä, rento kaveri, osaa nauttia hetkistä. Tekee kovasti joukkueen eteen hommia. Varmaan sama tarina on ollut nytkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.